top of page

Kokos brownies


Deze kokos brownies zijn één van de vele goddelijke recepten uit het kookboek Home Baked van Yvette van Boven. Toen ik jarig was heb ik de kokos brownies als traktatie meegenomen naar mijn werk. Ze vielen goed in de smaak.

Sindsdien zijn ze op andermans verjaardagen geïntroduceerd en zijn er al veel zieltjes gewonnen. Ze smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook erg mooi uit én ze zijn ook nog eens heel makkelijk zelf te maken… Enne, wees alvast gewaarschuwd voor verslavingsverschijnselen!

Bereidingstijd: 20 minuten Bakken: 35 minuten

Ingrediënten (ongeveer 16 stuks) Brownielaag (de onderste laag) * 100 gr roomboter * 50 gr pure chocolade * 125 ml kokosmelk * 2 eieren * 75 gr suiker * 150 gr bloem * snuf zeezout Koeklaag (bovenste laag) * 100 gr roomboter op kamertemperatuur * 100 gr suiker * 1 ei * 100 gr bloem * 7 gr bakpoeder (bakafdeling supermarkt) * snuf zeezout * 50 gr geraspte kokos * 100 gr pure chocolade in stukjes gehakt (je kunt ook kiezen voor witte of melkchocolade)


In totaal nodig

* 200 gr roomrboter * 150 gr pure chocolade * 3 eieren * 175 gr suiker * 250 gr bloem * 125 ml kokosmelk * 50 gr geraspte kokos * 7 gr bakpoeder * 2 snufjes zeezout Handig Een mixer en een rechthoekig (brownie) bakblik Hoe? Zo! Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet het bakblik in met kokosolie of boter.

Brownielaag: Voeg de boter, chocolade en de kokosmelk in een pannetje. Smelt de ingrediënten au bain-marie. Klop de eieren en het suiker tot een schuimige massa. Voeg hier het gesmolten mengsel aan toe en roer dit rustig goed door elkaar heen met een garde. Vervolgens roer je de bloem met het zout door het mengsel tot dat het glad geheel is. Giet het beslag in het bakblik. Gebruik eventueel een spatel om zo veel mogelijk beslag over te gieten.

Koeklaag: Klop de boter met de suiker zacht en voeg vervolgens het ei toe. Roer de bloem, bakpoeder, zout, kokos en de gehakte chocolade stukjes er door heen. Er ontstaat een plakkerig koekjes beslag. Laat plukjes van het deeg met je vingers op beslag vallen. Zorg ervoor dat de hele brownielaag bedekt is. Het hoeft niet heel precies, omdat het in de oven nog wat uitzet.

Bak ze 35 minuten en laat eerst afkoelen voordat je de brownie aansnijdt.

Succes gegarandeerd, enjoy!

Liefs Nicky


#kokos #brownie #brownies #bakken #NL #zoet

bottom of page