top of page

Sticky teriyaki chicken


Hmm, ik ben fan! Bij deze drumsticks lik je gegarandeerd je vingers af. Ik heb dit goddelijke recept gevonden in het tijdschrift Delicious en al meerdere keren gemaakt. De Oosterse smaak van de kip in combinatie met de pittige paksoi is echt lekker! Het recept is niet 1,2,3 klaar, want het marineren en de oventijd nemen wat tijd in beslag. Maar geloof mij: dat is het waard!

Tip: Het maken van de teriyaki saus (marinade) is in ongeveer 5 minuten gepiept! Maak de marinade alvast een avond van te voren, dan worden de kipjes nog lekkerder en het scheelt tijd op de dag zelf!

Bereidingstijd Voorbereiding: 40 minuten Oven: 45 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 60 ml sojasaus * 90 gr honing * 1 el rijstazijn * 2 el oestersaus * 2 el mosterd * 1 tl vijfkruidenpoeder (Jumbo of toko) * 8 drumsticks * 2 el sesamzaadjes * 2 el zonnebloemolie * 1 paksoi * 2 tenen knoflook * 1 el geraspte gemberwortel * 1 lange rode peper * 1 limoen

Hoe? Zo! Voeg de sojasaus, honing, azijn, oestersaus, mosterd en de vijfkruidenpoeder samen in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de kip toe en zorg dat alle kip bedekt is met de marinade. Laat het minstens een half uurtje intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Braad de kip in 45 minuten gaar. Draai de drumsticks elke 15 minuten om. Snij ondertussen de paksoi en de peper klein. Pers of snijd de knoflook, rasp de gember en snij de limoen in partjes. Giet het braadvocht van de kip over in een steelpan en verhit op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat het 4 minuutjes zachtjes inkoken. Schenk de saus over de kip en bestrooi met sesamzaadjes. Houd de drumsticks warm onder aluminiumfolie. Verhit olie in een braadpan op hoog vuur. Voeg hier de paksoistelen, knoflook, gember en rode peper aan toe en bak het 2 minuten. Voeg dan het blad toe en bak dit 1-2 minuten mee. De bladeren moeten zacht zijn. Serveer de kip met paksoi en de partjes limoen. Enjoy! Liefs Nicky

#NL #oosters #drumsticks #koken #kip #terriyaki #paksoi #vlees #borrel

bottom of page