top of page

Sunrise smoothie


Geen tijd om te ontbijten? Dat is geen excuus meer met dit recept! In 5 minuten zet je een heerlijk en cool uitziende smoothie op tafel. We gebruiken bevroren fruit, wat erg makkelijk is omdat je niets meer hoeft te snijden (en het fruit wordt niet overrijp). Daarnaast heeft de smoothie een lekkere ijzige structuur, maar daar helpen de ijsklontjes ook wel aan mee.   Natuurlijk kan je deze smoothie op elk moment van de dag maken. Met warm weer is het een fruitige verfrissing, na het avond eten is het een gezond toetje of gewoon als tussendoortje! Ideaal toch? 

Bereidingstijd: 5 minuten  Ingrediënten (2 personen)   * 350 gr bevroren mango  * 350 gr bevroren frambozen  * 160 ml melk  * 180 ml verse sinaasappelsap  * 225 gr ijsklontjes (crushed) 

Handig   Weegschaal  Blender / keukenmachine 

Hoe? Zo!   Doe de frambozen, melk en de helft van de crushed ijsklontjes in de blender. Geen Amerikaanse koelkast met crushed ice functie? Koop het kant en klaar of sla wat ijsklontjes kapot met een hamer (doe dit wel in handdoek, zodat de ijsklontjes niet door je keuken vliegen).   Verdeel het mengsel over twee glazen en zet ze in de koelkast.  Doe vervolgens de mango, het sinaasappelsap en de andere helft van de ijsklontjes in de blender. Pak de twee glazen uit de koelkast en schenk het mangomengsel erbij.  Tip: Houd je niet zo van mango of frambrozen? Je raadt het al: je kan ook het fruit vervangen. Wil je net zo’n leuk kleur effect creëren, houd dan rekening met de kleur van je fruit.  Enjoy!  Liefs Nicky


Bron: damndelicious.net

#smoothie #drankje #fruit #frambozen #framboos #mango #drinken

bottom of page