top of page

Pompoensoep met tomaat


Het is alweer herfst. De regen en wind... daar is niemand fan van denk ik, maar de herfst brengt ook voordelen met zich mee. Zo zijn bepaalde ingrediënten weer verkrijgbaar en kun je lekkere herfstachtige recepten maken. Zoals een pompoensoep. Maar natuurlijk niet zomaar een pompoensoep. Deze is met tomaat en heeft een heerlijk subtiele kruidige smaak.

Het recept kwamen we tegen op Pinterest en is van Nigella Lawson. Het fijne is dat je de soep heel makkelijk zelf maakt en de smaak is natuurlijk veel beter dan die van een kant en klare soep uit een pakje of zakje!

Bereidingstijd Voorbereiding: 15 á 20 minuten Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 750 gr pompoen * 500 gr rijpe tomaten * 6 tenen knoflook * 1 ui * 1 liter bouillon (kip of groenten) * rozemarijn * tijm * olijfolie * peper en zout

Handig Een staafmixer of een blender.

Hoe? Zo! Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de tomaten in vieren en hak de pompoen in grove stukken. Snijd de vieze plekjes van de schil weg, de rest van de schil is eetbaar als deze gaar is. Snij de ui in vieren en verspreid deze met de tomaten en pompoenstukken op de bakplaat. Leg de rozemarijn, tijm en knoflooktenen (nog niet geschild) erbij en voeg peper en zout toe naar smaak.

Vervolgens besprenkel je de ingrediënten rijkelijk met olijfolie. Meng het goed door elkaar; gebruik hierbij je handen. Dan gaat de bakplaat voor ongeveer 40 minuten de oven in.

Maak een liter bouillon aan. Verse bouillon is heel lekker, maar je kan ook een liter water koken met een bouillonblokje. Kijk na 40 minuten of de groenten mooi gaar zijn en haal ze eruit. Haal de takjes van de kruiden en de schilletjes van de knoflookteentjes. Pureer vervolgens alles met een staafmixer of blender. Voeg af en toe wat bouillon toe en mix het tot een mooi glad geheel. Eventueel kun je de soep nog op smaak brengen met peper en zout. Enjoy! Liefs Nicky

#pompoensoep #koken #tomaat #tijm #rozemarijn #tomaten #soep

bottom of page