top of page

Amaretto Sourrr


De cocktail is niet heel erg zuur, behalve als je er te veel citroensap aan toevoegt… Zoals wij de eerste keer (per ongeluk) deden. Oops, foutje bedankt. Citroen vinden we lekker, maar dat was iets te veel van het goede. En nee, we hadden nog geen druppeltje gedronken.

Het is een makkelijke cocktail om zelf te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Handig toch?!

Er is nog wat amaretto over, wie weet maken we daar een keer tiramisu van, hmmm…

Bereidingstijd 5 minuutjes

​Ingrediënten * 60 ml amaretto

* 30 ml citroensap

* 1 tl suikerwater

* IJsblokjes

- Uit één citroen komt ongeveer 45 ml sap - 1tl staat gelijk aan 5 ml - Voor het maken van suikerwater gebruik je altijd dezelfde hoeveelheid water als suiker

Handig Cocktailshaker met barmaatje Sapcentrifuge

Hoe? Zo!

Breng het water aan de kook en voeg het suiker er aan toe. Laat het zachtjes doorkoken en roer de suiker er door heen totdat het is opgelost.

Pers de citroenen uit of gebruik een sapcentrifuge. Meet de amaretto en het citroensap af met het barmaatje. Heb je dit niet, dan kan je een maatbeker gebruiken, maar dit meet wat minder nauwkeurig.

Voeg alle ingrediënten (amaretto, citroensap en suikerwater) in de cocktailshaker en roer er met een lepel doorheen. Doe er ijsblokjes bij en roer totdat het mengsel lekker koud is. Giet het over in een cocktailglas en voeg nieuwe ijsblokjes toe. Garneer met een citroen.

Mocht je het toch te zuur vinden, verminder dan de citroensap of voeg wat extra suikerwater toe.

Proost!

Liefs, Nicky


#citroen #ammaretto #cocktail #alcohol #drinken #NL

bottom of page