top of page

6x griezelig lekkere Halloween-recepten


Het is bijna zover: zaterdag 31 oktober is het Halloween. Wij hebben ons eigen Halloween-feestje gehouden waar we uiteraard leuke, lekkere en vooral griezelige recepten hebben gemaakt.

Natuurlijk grepen we de kans aan om ons te verkleden. Dit wilden we altijd al een keer doen, maar het kwam er niet van (onze enge film avonden niet meegerekend). Omdat we niet allemaal zelf de hapjes op konden eten, hebben we onze vrienden Mike & Mike uitgenodigd. En zoals je snapt op één voorwaarde: kom verkleed.

Zoek je nog inspiratie? Laat je verleiden door zes zoete en hartige, leuke en makkelijke Halloween-recepten. Deze zijn ook uitermate geschikt om samen met kids te maken. Scroll snel verder, ook voor onze Halloween-look!

1. Bloederige Cupcakes

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 25 minuten

Ingrediënten (12 stuks)

Cupcakes * 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)

* 125 gr kristalsuiker (op kamertemperatuur)

* 125 gr zelfrijzend bakmeel

* 2 el melk (op kamertemperatuur)

* 2 eieren Topping * 45 gr bloem * 240 ml melk * 200 gr boter (op kamertemperatuur) * 200 gr poedersuiker * 5 ml vanille extract Glas en bloed * 300 gr kristalsuiker * 180 ml water * Rode kleurstof

Handig

Mixer Cupcake bakblik

Bakvormpjes (met Halloween print)

Hoe? Zo! Verwarm de oven voor op 170°C. Zorg dat de boter, melk en eieren op kamertemperatuur zijn (haal ze minimaal een half uur van te voren uit de koelkast).

Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Mix op middelhoge snelheid totdat de boter en suiker goed vermengd zijn. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en mix het ondertussen op een middelhoge snelheid tot een luchtig, glad beslag.

Als je een cupcake blik hebt vul je deze met bakvormpjes. Vul vervolgens 2/3 van de bakvormpjes. De cakejes gaan nog rijzen en als ze niet te hoog worden kun je ze beter versieren. Je kunt met twee kleine lepels het beslag in de vormpjes scheppen, zodat je het beslag makkelijk en netjes in het vormpje krijgt.

Plaats het cupcake blik in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 25 min gaar. En niet stiekem eerder de oven openen, want dan zakken de cakejes in elkaar.

Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de topping.

Topping Voeg de bloem en het melk samen in een pannetje. Roer deze goed voordat je het vuur aan zet. Zo begin je met een klontvrij beslag. Goed roeren is het geheim voor een goed resultaat. Focus je daarom alleen op het roeren en op niets anders. Breng het mengsel langzaam aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag. En blijf roeren!

Na enkele minuten wordt het mengsel dikker. Wanneer een sateprikker rechtop in het mengsel blijft staan, haal je het van het vuur. Schep het beslag in een kom en bedek dit met folie. Laat het afkoelen op kamertemperatuur.

Klop in een andere kom de boter op hoge snelheid tot deze luchtig en smeuïg is. Beetje bij beetje voeg je de poedersuiker toe en tot slot het vanille extract. Meng het goed doorelkaar. Als het melk- bloembeslag is afgekoeld, voeg je deze samen met het botermengsel. Mix op hoge snelheid in ongeveer 5 minuten tot een stevige topping. Zet de topping afgedekt voor minimaal 15 minuten in de koelkast. Glas

Breng het water met de suiker aan de kook in een steelpan. Roer totdat je geen suiker meer ziet. Laat het suikerwater doorkoken op middelhoog vuur. Zet alvast een bakplaat klaar, bedekt met bakpapier.

Haal de steelpan van het vuur wanneer de randen een licht gouden kleur krijgen. Giet over op het bakpapier. Belangrijk is dat je snel werkt en dat het suikermengsel goed verspreid wordt, zodat het een dunne laag wordt.

Laat het afkoelen. Als het hard is kun je het glas breken. Voor een bloederig effect kun je er rode kleurstof op gooien. En pas op: rode kleurstof geeft erg af. Bestrijk met een lepel de cakejes met een flinke klodder topping. Druppel er wat rode kleurstof op en steek er wat glas in.

Bloederig lekker!

2. Spookkoekjes

Bereidingstijd: 45 minuten

Oventijd: 15 minuten Ingrediënten (20 stuks)

Koekjes

* 125 gr roomboter, op kamer temperatuur

* 75 gr poedersuiker * 2 tl vanillesuiker * Mespuntje zout * 135 gr bloem * 1 el cacoapoeder * Extra bloem om te bestuiven

Topping

* 200 gr witte chocolade * Chocolade stiften

Handig Uitsteekvormpje spook (of een tulpvormpje, dan worden het ook leuke spookjes).

Hoe? Zo!

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Kneed deze samen met de poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een glad beslag. Voeg de cacaopoeder toe en kneed het geheel nogmaals totdat het een mooie bruine kleur heeft.

Verpak de deegbal in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot plakken van 5 mm dik. Steek er figuurtjes uit totdat het deeg op is.

Leg de figuurtjes op de bakplaat. Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen, om te voorkomen dat ze tijdens het bakken aan elkaar vast ‘groeien’. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat de koekjes afkoelen en smelt de chocolade a bain marie.

Smeer de chocola op de koekjes en smeer het gelijkmatig uit. Laat de chocola opdrogen en maak daarna met de chocolade stiftjes gezichtjes.

Hmm... Spooky Cookies!

3. Poison Drink

Bereidingstijd: 2 minuten

Ingrediënten

* 7-up

* Groene kleurstof (Of blauw en geel = groen)

Handig

Een grote kom / ketel of een tab.

Hoe? Zo! Vul een kom of tab met 7-up. Voeg de kleurstof toe aan het drinken. Wees voorzichtig met de kleurstof, je kunt er beter iets bij gooien om de ideale kleur te creëren, dan dat je al te veel hebt toegevoegd en de kleur te donker wordt.

Heb je geen groene kleurstof, maar wel blauw en geel? Meng deze dan met elkaar. Dat hebben wij ook gedaan en dat gaf een heel cool effect!

Stilt monsterlijke dorst.

4. Yummie Mummies

Voorbereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 10 minuten

Ingrediënten (8 stuks)

* 8 knakworstjes

* 3 plakken bladerdeeg * 1 ei * Eetbare oogjes * Poedersuiker * Water

Handig

Kwastje om het bladerdeeg in te smeren.

Hoe? Zo!

Verwarm de oven op 220°C.

Snijd het bladerdeeg in reepjes. Wikkel de worstjes in met de reepjes. Dit kan je op verschillende manieren doen, zoals je ziet op de foto. Wees creatief ;-)! Wil je dat één van de mummies beentjes heeft? Snij dan de onderkant van een worstje door de helft.

Kluts een ei en smeer met een kwastje het bladerdeeg in. Bak de mummies in ongeveer 10 minuten gaar. Als het bladerdeeg een mooie bruine kleur heeft zijn ze goed.

Om de oogjes te laten kleven, maak je snoeplijm. Je voegt poedersuiker toe aan water. Het mengsel mag een beetje dikkig zijn. Plak met behulp van je eetbare lijm de oogjes op de mummies.

Helemaal niet ingewikkeld toch?

5. Kleine Monster Burgers

Bereidingstijd: 10 á 15 minuten

Ingredienten (10 mini-burgers)

* 300 gr gehakt * Mini broodjes * Basilicum * Italiaanse kruiden * Peper * Zout * Cheddar cheese * Ketchup * Rode paprika * Olijfjes

Hoe? Zo!

Gebruik je mini afbakbroodjes? Verwarm dan de oven voor (kijk op de verpakking op hoeveel graden).

Snijd de basilicum fijn en meng dit door het gehakt. Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Verdeel het gehakt in kleine hamburgertjes.

Zet een pan op het vuur met boter en bak de hamburgertjes gaar. Als de oven is voorverwarmd leg je de broodjes erin. Snij ondertussen de paprika in kleine driehoekjes (dit worden de oortjes). Snij de olijfjes doormidden (de oogjes) en snij een plakje cheddar cheese doormidden en snij hier tandjes in.

Als de broodjes gaar zijn haal je ze uit de oven en snijdt je ze doormidden. Leg de hamburgertjes op de broodjes en leg vervolgens de tandjes van cheddar cheese erop. Spuit wat ketchup erop en laat dit een beetje afdruipen bij het ‘monsterbekje’. Klap het broodje dicht en snijdt gleufjes in het broodje, waar je de paprika oortjes in kan duwen. Leg de olijfjes erop en je hebt monsterburgertjes.

Tip: Natuurlijk kan je ook grote monsterburgers maken, lekker op een wit bolletje.

6. Broodje Vinger

Bereidingstijd: 10minuten

Ingrediënten (6 stuks)

* 6 knakworsten

* 6 witte bollen

* Ketchup

Hoe? Zo!

Verwarm de knakworsten in hun eigen vocht. Breng het niet aan de kook. Snijd alvast wat broodjes open en beleg deze met de opgewarmde knakworsten.

Laat ze iets afkoelen als ze heel heet zijn - je wilt natuurlijk niet je vingers verbranden. Je snijdt vervolgens een klein laagje van de bovenkant, zodat het net lijkt of dat er een nagel zit. Ook snij je kleine sneetjes in het midden, zodat je knokkels creëert.

Spuit er ketchup op voor een bloederig effect en voilà! Je broodje vinger is klaar.

Enjoy!

Liefs Nicky, Kim en Daphne

#halloween #bakken #cupcakes #worstenbroodje #mummie #koekjes #spookjes #zoet

bottom of page