top of page

Koken met: Spinazie pasta van Mike Ryan!


Mike en Nicky hebben elkaar leren kennen in 2010, tijdens hun voormalige opleiding. Al snel konden ze het goed met elkaar vinden en een belangrijk punt in hun vriendschappelijke relatie was en is nog steeds lekker eten.

Mike is zeer gastvrij en kookte tijdens de studie vaak voor medestudenten, waaronder de befaamde spinazie pasta. Niet alleen hier werd deze pasta zeer gewaardeerd, ook in Slagharen (voormalige werkgever) was dit een favoriet recept. Echter.... het recept bleef strikt geheim. Tot op vandaag, want Mike maakt een uitzondering voor Foodjunkies!

Het fijne van deze spinazie pasta is dat de ingrediënten goedkoop zijn en je er meerdere keren (of met een grote) groep van kan eten. Het leent zich dus goed uit als studentenvoer, voor een snelle en makkelijke groepsdiner of als maaltijd voor als je wat krap zit aan het eind van de maand. Maar geloof ons, deze pasta is veel te lekker om pas aan het eind van de maand te eten ;-). En het eindresultaat ziet er alles behalve low budget uit!

Mike heeft het recept zelf bedacht, ook al is het iets geïnspireerd op een bestaand recept. Door het vervangen en toevoegen van andere ingrediënten is de spinazie pasta van Mike geboren.

Genoeg gepraat! Lees snel het recept, sjees naar de winkel en maken die hap!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten (5 tot 6 personen)

* 700 gr gehakte spinazie (deelblokjes, diepvries)

* 2 teentjes knoflook

* 1 salami worst

* 400 gr oude geraspte kaas

* 2 bakjes kruidenroomkaas

* 1,5 pak spekjes * 500 gr macaroni

Handig

Een knoflookpers

Hoe? Zo!

Breng een ruime pan met water aan de kook en zet een pan op het vuur met de spinazie. Deze warm je op totdat de deelblokjes zijn ontdooid.

Als het water kookt voeg je de macaroni toe en kook dit naar aanwijzing op de verpakking.

Snijd ondertussen de salami worst in blokjes. Voeg de spekjes toe aan de ontdooide spinazie. Mocht je de spekjes knapperig willen, dan bak je ze eerst aan voordat je ze bij de spinazie toevoegd.

Pel en pers twee knoflookteentjes en voeg deze toe al roerende toe aan de spinazie en spekjes.

Voeg de kruidenkaas en 100 gram geraspte kaas toe aan de spinazie en blijf roeren totdat de kaas één wordt met de saus. Voeg als laatste kort de salami blokjes mee. Doe dit niet te lang, anders verliesd de worst zijn lekkere structuur en smaak.

Giet de macaroni af als deze gaar is. Schep de macaroni op de borden en voeg wat scheppen toe van de spinaziesaus. Garneer naar smaak met kaas.

Tip: Zet een bakje met kaas neer, zodat je eters naar smaak kaas kunnen toevoegen.

Enjoy!

Liefs Nicky

#Kokenmet #NL #Spinazie #pasta #salami #goedkoop #kokenmet #koken

bottom of page