top of page

Knoflookaardappeltjes met Parmezaan


Knoflook, daar ben ik dol op! En het maakt je gebakken aardappeltjes nog lekkerder. Plus ze worden pas echt onweerstaanbaar wanneer je Parmezaanse kaas meebakt. Alleen de geur al!

Toen ik ze aan het bakken was hing de buurvrouw verlekkerd in het raam, om te vragen wat er zo heerlijk rook! Eraf blijven totdat ze op je bord liggen is dan ook extra lastig.

Alvast een tipje: schil wat aardappels extra, daar krijg je geen spijt van.

Natuurlijk kun je ook kant en klare aardappelpartjes kopen, maar zelfgemaakte aardappeltjes zijn natuurlijk 100x lekkerder!

Bereidingstijd: 25 minuten Ingrediënten (voor 2 personen)  * 1 kilo aardappelen * 3 teentjes knoflook * 100 gr Parmezaanse kaas * 50 ml olijfolie Handig  Knoflookpers

Hoe? Zo!  Schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes. Laat ze 5 á 6 minuten koken en pers ondertussen de 3 tenen knoflook. Geen knoflookpers? Snijd dan de teentjes knoflook zo fijn mogelijk.

Giet 50 ml olie in een grote kom en voeg de knoflook hieraan toe. Snijd vervolgens de twee lente uitjes klein.

Laat de aardappeltjes na het afgieten iets afkoelen om ze vervolgens onder te dompelen in de knoflookolie.

Zet een grillpan op middelhoog vuur. Bak de aardappeltjes en keer ze regelmatig. Als ze een mooie bruine kleur krijgen (en als ze gaar zijn), strooi je de eerste helft kaas eroverheen. De tweede helft strooi je erover wanneer je de aardappeltjes omdraait. Is de kaas lekker knapperig? Dan zijn ze klaar!

Strooi als garnering de lente uitjes over de aardappeltjes.

Enjoy!

Liefs, Nicky


#koken #knoflook #aardappel #kaas #NL #parmezaan

bottom of page