top of page

Pepernoten chocolade fudge


Sinterklaas is inmiddels in het land, de pepernoten liggen al een half jaar in de schappen, schoentjes worden gezet en de surprise voorbereidingen zijn weer in volle gang.

Heb je zelf al pepernoten gebakken? Leuk hoor, maar we zien steeds meer nieuwe varianten op de Sinterklaas lekkernijen. Dus het wordt een keer tijd voor wat anders!

Bijvoorbeeld de Pepernoten chocolade fudge met pistachenoten en pepernoten. Een heel makkelijk én vooral lekker recept van Sandra Ysbrandy waar ze bij het tv-programma Thuis op Zondag liet zien hoe easypeasy het is om zelf te maken.

En het blijkt, het is echt heel makkelijk! Ook fijn: ze smaken heerlijk en zien er gaaf uit. Daarnaast staat het veel gezelliger op tafel dan een bakje oldskool pepernoten. Dat wordt smullen!

Bereidingstijd: 15 minuten Wachttijd: 1,5 a 2 uur (afhankelijk van de dikte van je fudge)

Ingrediënten * 300 gr pure chocolade * 50 gr gezouten boter * 100 gr pistachenoten (gepeld) * 1 blikje gecondenseerde melk (300 ml) * 50 gr pepernoten * Handje pepernoten om te verkruimelen

Handig Bakpapier Keukenmachine / blender Brownie bakvorm

Hoe? Zo!

Smelt de chocolade met de boter in een pan, au bain marie. Vet een bakvorm in met een beetje boter en bekleed met pakbapier (Het boter zorgt ervoor dat het bakpapier blijft kleven).

Neem een handje pepernoten en gooi deze in een blender of keukenmachine, zodat je kruimels overhoudt.

Als de chocolade en boter gesmolten zijn haal je de pannen van het vuur.

Schenk de gecondenseerde melk bij het gesmolten mengsel. Voeg vervolgens de pepernoten en pistachenoten toe en roer het mengsel goed door elkaar heen.

Giet het mengels in het bakblik en garneer met pepernootkruimels. Laat het afkoelen in de koelkast.

Snijd de fudge in blokjes en aanvallen maar!

Enjoy!

Liefs, Nicky

#Bakken #pepernoten #Sinterklaas #pistache #bakken #zoet #nobake

bottom of page