top of page

Rens's wafels V.S. Oma's wafels


In deze versus staan twee van onze favoriete wafelrecepten tegen over elkaar. De één ideaal om op een zondagmorgen te eten en de ander als toetje. Eén ding is zeker: je moet ze allebei een keer geproefd hebben!

Wafels alleen maar ongezond? Nee hoor, je kunt jezelf ook guilty-free te goed doen aan deze lekkernij.

Gezond én lekker De wafels van Rens Kroes zijn lekker én gezond. Ideaal toch? De wafel zelf neigt naar de hartige kant, maar de chocolade dadelsaus die erbij wordt geserveerd geeft de wafel toch een zoet tintje. Bij ons bleef er niets van over; we likten ons bord nog net niet af.. Nou ja, Kim wel!

Zoete herinnering

Het oude vertrouwde wafel recept van oma zorgt bij Nicky en Daphne voor zoete herinneringen. Warm uit het ijzer met een klodder slagroom, poedersuiker en wat kersen: heerlijk! Helaas zijn onze ogen altijd groter dan onze maag. Ze zijn behoorlijk zoet, dus als je je niet misselijk wil eten kan je er dus geen 10 op. Een voordeel: koud zijn ze ook lekker.

Beide wafels zijn lekker op hun eigen manier, maar als we dan toch zouden moeten kiezen? Kim gaat voor de wafels van Rens Kroes maar Nicky en Daphne blijven trouw aan oma's wafels. En jij?

RENS'S WAFELS

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

Ingrediënten wafels (6 stuks)

* 300 ml amandelmelk

* 1tl appelazijn

* 4 el kokosolie gesmolten

* 2 eieren

* 12 gr. boekweitmeel

* Mespuntje vanillepoeder

* 1 ½ tl wijnsteenbakpoeder

* Mespuntje kaneel

* Snufje zeezout

Ingrediënten chocolade dadelsaus

* 40 gr ontpitte dadels

* 120 ml amandelmelk

* 1 ½ el cacaopoeder

Hoe? Zo!

Voeg de amandelmelk en de appelazijn samen in een grote kom. Roer het kort en laat het 5 minuten rusten. Verwarm alvast het wafelijzer.

Roer de kokosolie en de eieren door het mengsel en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en blijf roeren tot dat het een glad beslag is.

Voeg de dadels samen met de melk in de blender en mix tot een glad geheel. Schenk over in een steelpan en voeg de cacao toe. Laat de saus al roerende op een laag vuur staan, tot dat het wat dikker wordt.

Giet het beslag over in een schenkbeker of gebruik een schenklepel. Bak de wafels in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin.

Dat wordt smullen!

OMA'S WAFELS

Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten​​​​

Ingrediënten voor wafels (10 stuks) * 250 gr zelfrijzend bakmeel * 125 gr suiker * 125 gr boter * 250 ml melk * 2 eieren * 1 zakje vanille suiker

Voor op de wafel * Slagroom * Poedersuiker * Kersen

Hoe? Zo!

Haal de eieren en boter minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.

Klopt de boter zacht en mix de suiker, vanille suiker en het snufje zout er doorheen. Vervolgens voeg je de eieren stuk voor stuk toe en mix je het geheel tot een glad beslag. Als laatste voeg je om en om het bakmeel en melk door het beslag.

Giet het beslag in een schenkbeker of gebruik een schenklepel. Bak de wafels in ongeveer 3 minuten goudbruin.

Variatie tip: gooi erop wat je lekker vindt. Kaneelsuiker, nutella of jam. Leef je uit: sinnertime!

Enjoy!

Liefs Nicky, Kim en Daphne

#bakken #wafels #gezond #NL #zoet

bottom of page