top of page

Appelsterretje


Sterretjes mogen niet ontbreken tijdens Oud & Nieuw. Deze appelsterretjes kun je niet afsteken, maar daar smaken ze ook veel te lekker voor!

Erg makkelijk om te maken en weer eens wat anders op tafel tijdens de jaarwisseling. Ben je niet zo'n zoetekauw? Leef je uit, want zoals je zelf weet: met bladerdeeg kun je ook heel lekkere hartige hapjes maken!

Alvast een spetterend en een gelukkig nieuw jaar (vol met lekker eten)!

Bereidingstijd: 10 minuten Oven: 10 tot 15 minuten

Ingrediënten ( 10 stuks)

* 1 appel

* 5 velletjes bladerdaag * Kaneel * Suiker * 1 ei (geklutst) Handig * Stokjes of stevige rietjes (zie foto) bijvoorbeeld te koop bij Xenos

* Kwastje * Uitsteekvormpje ster

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil en snijd een appel in kleine blokjes. Voeg de suiker en kaneel toe naar smaak.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Uit één velletje kun je vier sterretjes halen. Mocht dat niet lukken gebruik dan meer plakjes bladerdeeg.

Beleg de sterretjes met het appelmengsel, niet te veel want het bladerdeeg mag natuurlijk niet barsten. Leg de andere sterretjes er boven op en druk de randjes dicht met behulp van een vork.

Leg de sterretjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in de sterretjes wat gaatjes met de vork en besmeer ze met het ei. Bestrooi tot slot met suiker en bak de sterretjes in ongeveer 10 á 15 minuten bruin.

Haal de sterretjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Prik een stokje of een rietje in een rand naar binnen en zorg dat het uiteinde in een sterhoekje komt. Anders komt het stokje of rietje er aan de andere kant er uit ;-).

Enjoy!

Liefs, Nicky

#appelflap #appel #bladerdeeg #bakken #kaneel #kerst #zoet

bottom of page