top of page

Pittige tomatensoep


Je hebt heel veel verschillende tomatensoepen, maar deze is toch echt mijn favoriet. Het is een recept van vriendin Kim en sinds ik deze tomatensoep heb geproefd, is dit dé tomatensoep.

Door de verschillende groenten en het pepertje wordt het een smaakvolle, pittige soep. Houd je niet zo van pittig? Halveer dan het pepertje of voeg gewoon helemaal geen peper toe.

Tip: heerlijk met zelfgemaakte broodjes en kruidenboter.

Bereidingstijd:  1 uur Voorbereidingstijd:5 minuten Oven: 40 minuten

Koken: 15 minuten

Ingrediënten (3 á 4 koppen soep) * 750 gr tomaten

* 4 teentjes knoflook

* 2 uien, in kwarten gesneden

* 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd

* 1 rode paprika * 700 ml water

* Olijfolie

* Peper en zout * 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

* 2 blokjes groentebouillon

* Verse basilicum

Koop je boodschappen online!

Handig Bakplaat en Staafmixer Hoe? Zo! Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de tomaten, knoflook, uien, paprika en chilipeper op een bakplaat. Besprenkel met zout, peper en wat olijfolie. Bak de groenten 40 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de groenten even afkoelen. Haal van alle groenten het velletje eraf.

Neem een grote steelpan of soeppan en voeg het water, bouillonblokjes, basilicum en de geroosterde groenten, knoflook en chilipeper toe. Breng aan de kook en laat de de soep 10 minuten op medium vuur koken. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer alles tot een glad geheel. Verwarm de soep, garneer eventueel met basilicum en dien op.

Enjoy! Liefs, Nicky

#tomatensoep #tomaten #groenten #knoflook #ui #parika #koken #soep

bottom of page