top of page

Sticky Spareribs


Wie lust het niet? Spareribs! Je kunt ze op verschillende manieren bereiden, maar deze sticky variant is ons nieuwe favoriet. Toen Kim haar vader Rob de spareribs had geproefd was zijn eerste reactie: "Deze moeten op de blog'. Als een fan van het eerste uur keek hij regelmatig op wearefoodjunkies.nl!

Niet alleen Rob was meteen fan van deze sticky spareribs. Ook andere mensen waar we deze sparerib variant aan voorschotelde vinden het een zeer geslaagd recept.

Speciaal voor Rob plaatsen we dit recept online, want we geloven: dit gaan jullie ook lekker vinden!

Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten Voorbereidingstijd: 25 minuten Oven: 1 uur en 25 minuten

Ingrediënten * olijfolie

* 2 racks spareribs (ca. 1,6 kg) (aanpassen naar behoefte / personen)

Marinade

* 1 rode chilipeper

* Duimgroot stukje gember * 2 tenen knoflook * 150 ml appelsap * 100 ml witte wijnazijn * 2 flinke el tomatenketchup * 1 el dijonmosterd * 100 ml lichte sojasaus * 100 gr bruine basterdsuiker Hoe? Zo!

Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd deze heel fijn. Schil en rasp de gember en de kofllook. Voeg dit samen in een pan met appelsap, witte wijnazijn, tomatenketchup, mosterd, sojasaus en bruine suiker. Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de pan op middelhoog vuur. Roer totdat de suiker is opgelost en laat de saus inkoken. In ongeveer 10 a 15 minuten is de saus ingedikt.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Bekleed een braadslede of bakplaat met bakpapier en leg de spareribs hier op. Druppel olijfolie over de spareribs en bestrooi naar smaak met peper en zout. Wrijf het in.

Bestrijk de spareribs met de marinade en dek ze af met aluminiumfolie. Zet ze in de oven en besmeer na 30 minuten de spareribs nog een keer in met de marinade. Dit herhaal je weer na 30 minuten en nu laat je het folie er af. Laat ze 10 minuten braden en smeer de spareribs een laatste keer in om ze vervolgens nog 5 á 10 minuten te braden.

Serveer bijvoorbeeld met patat of een frisse salade. En kluiven maar!

Enjoy! Liefs, Nicky

Bron: Jamie magazine

#spareribs #sojasaus #pittig #vlees #sticky #koken

bottom of page