top of page

Kip teriyaki met noodles


Deze kip teriyaki heb je in een hand omdraai gemaakt. Super lekker en erg makkelijk: wat wil je nog meer?


Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 750 gram kipfilet * 1 broccoli (ongeveer 400 gr) * Noodles voor 4 personen (ongeveer 500 gr) * 2 teentjes knoflook * 4 wortels, in plakjes gesneden * 2 el olijfolie

Teriyaki saus * 2 el gember (fijn gehakt) * 80 ml water * 80 ml soya saus * 2 á 3 el maizena * 60 ml honing

Hoe? Zo!

Snijd de teentjes knoflook fijn en de kipfilet in stukjes. Voeg in een wokpan de olijfolie toe met de knoflook. Kook ondertussen de broccoli ongeveer 4 minuten. Voeg de kip toe in de wokpan en bak tot de kipstukjes gaar zijn. Bak de wortel alvast mee.

Voeg de ingrediënten voor de teriyaki saus samen in een sauspannetje (behalve de maizena) en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg wat water in een beker en roer de maizena hier door om vervolgens aan de saus toe te voegen. Laat even pruttelen. Is de saus te dik? Voeg dan een beetje water toe. Is hij nog te dun? Voeg er dan meer maizena aan toe. Doe dit op gevoel.

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Kook de noodles in 2 minuten gaar (of zoals aangegeven op de verpakking).

Voeg als de kip gaar is de broccoli toe en de teriyaki saus. Roer het goed door elkaar en laat het op een laag vuur staan.

Giet de noodles af en voeg toe aan het teriyaki mengsel. Roer het goed door elkaar heen en opdienen maar.

Enjoy!

Liefs, Nicky

Bron: eatgood4life.com

#koken #kip #teriyaki #broccoli #wortel #noodles #bekijkook

bottom of page