top of page

Chocolademousse met Baileys

Ik heb een twist gegeven aan de chocolademousse van Rudolph van Veen. Je raadt het al; er zit Baileys in. I like Baileys en dacht: dit is een onmisbaar ingrediënt in een chocolademousse. Behalve als er kinderen of zwangere dames mee eten ;-). Of oké mensen die geen drank nuttigen.

En hoe gezellig zijn de eetbare bloempjes?! Wij hebben toevallig een plantje in huis met deze eetbare bloempjes (helaas weet ik niet meer hoe de plant heet). Maar er zijn genoeg eetbare bloemen te koop, waarmee je je chocolademousse kan oppimpen!

Bereidingstijd: 30 min Wachttijd: 60 min 

Ingrediënten (4 personen)  *  180 gr pure chocola *  110 ml melk *  2 eidooiers *  30 gr suiker *  375 ml slagroom * 10 el Baileys

Handig Een mixer

Hoe? Zo! 

Hak de chocola fijn. Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de eidooiers met de suiker in een kom en klop deze schuimig. Schenk terwijl je roert, langzaam de hete melk bij het eimengsel in de kom. Doe het mengsel gelijk terug in de pan en zet het vuur lager.

Al roerend laat je het mengsel binden. Haal het pannetje van het vuur en roer de chocola erdoor. Klop ondertussen de slagroom lobbig (luchtig geslagen, niet helemaal stijf) terwijl de chocolade crème afkoelt. Voeg vijf eetlepels Baileys toe en roer door het mengsel totdat de Baileys opgenomen is. Herhaal dit nog een keer. Spatel tot slot de slagroom rustig door de chocolade crème.

Verdeel de chocolademousse in schaaltjes en laat het minimaal 60 minuten opstijven in de koelkast.

Garneer met eetbare bloempjes voordat je de chocolademousse opdient.

Enjoy!  Liefs, Nicky

Bron: 24kitchen.nl


#chocolademousse #bakken #nobake #chocolade #Baileys #mousse #toetje #kerst #zoet

bottom of page