top of page

Springrolls met mango en garnalen


De combinatie van de frisse mango met de garnalen is echt heerlijk. Daarnaast is het erg leuk om zelf springrolls te maken, met een eigengemaakte chilisaus. Dus lees maar snel verder en dan hop naar de supermarkt ;-).

Bereidingstijd: 20 minuten Voorbereidingstijd: 10 minuten Saus: 15 min 

Ingrediënten (20 springrolls)  Sweet chili saus * 3 rode pepers, zaadjes verwijderd * 3 tenen knoflook, fijngehakt * 130 ml water * 130 gr suiker * 3 el rijstazijn * Snufje zout * 1 el maïzena

Springrolls * 20 rijstpapiertjes * 1 mango, in dunne reepjes * 24 gekookte kleine garnalen * 1 komkommer, in dunne reepjes * 1 grote wortel, in dunne reepjes * Een halve rode peper, in hele dunne reepjes * 5 grote sla bladeren, doormidden gesneden * 100 gr gekookte rijst vermicelli noedels, afgekoeld

Hoe? Zo!  Sweet chili saus: Voeg alle ingrediënten, behalve de maizena, toe in een pannetje. Breng dit aan de kook op hoog vuur. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het vijf minuten pruttelen. Roer ondertussen de maizena los met water en voeg dit al kloppend door de chilisaus totdat hij dikker wordt. Laat de saus nog een minuutje staan op laag vuur en laat hem daarna afkoelen.

Springrolls: Vul een diep bord met lauwwarm water. Dompel een vel voor ongeveer 30 seconden onder water. Haal het vel eruit en schud hem een beetje droog (dep desnoods op een schone theedoek droog). Leg hem op een glad ondervlak en ga gelijk aan de slag. Leg je ingrediënten net iets over het midden, aan de onderkant van het velletje. Pas op dat je hem niet te vol belegt. Vervolgens rol je hem op, zoals een burrito. Sla de onderkant dubbel en vouw daarna de zijkanten naar binnen. Rol hem dan stevig, maar voorzichtig op.

Tip: Leg de springrolls niet tegen elkaar, want ze plakken nog al. Het beste is om de springrolls te maken vlak voordat je ze serveert.

Enjoy!  Liefs, Nicky 

Bron: (sweet chili saus) keukenliefde.nl

#springrolls #garnalen #mango #wortel #chilisaus #koken #vis

bottom of page