top of page

Plaattaart met groene asperges


De asperge is een echte lente groente en voordat je het weet is het aspergeseizoen alweer afgelopen. Dus wacht niet te lang met het maken van deze makkelijke en lekkere plaattaart met groene asperges. Heerlijk met geitenkaas en bacon.

Bereidingstijd totaal: 30 minuten Voorbereiding: 10 minuten Oven: 20 minuten

Ingrediënten (6 stukken) * 7 plakken bladerdeeg * 3 eieren * 6 el koffieroom * 3 el roomkaas * 100 gr geitenkaas * 15 groene aspergetips * 4 lente uitjes * 8 plakken bacon * 1 el thijm * peper en zout

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de lente uitjes en de bacon in kleine stukjes. Bak de bacon in een pannetje knapperig.

Leg 6 plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede plaat, in een rechthoek (3 boven, 3 onder) en plak deze aan elkaar. Vouw de buitenkanten ongeveer 1 cm naar binnen om zo een rand te creëren.

Snijd plakjes van het 7e plakje bladerdeeg en gebruik deze om de randen groter te maken. Maak met een vork streepjes in de rand en prik gaatjes in de bodem. Bak vervolgens ongeveer 5 minuten het bladerdeeg in de oven.

Ondertussen klop je de eieren los in een kom. Houd een klein beetje apart, om de randen van het bladerdeeg mee in te smeren. Voeg de koffieroom, bosui, thijm en het peper en zout bij het eimengsel. Tot slot voeg je de roomkaas toe en klop je deze tot hij glad in het mengsel opgenomen is.

Giet voorzichtig het eimengsel op de bodem van het bladerdeeg. Leg de bacon, geitenkaas en de groene aspergetips op het mengsel. Smeer de randen in met het overgebleven ei.

Bak de plaattaart in ongeveer 15 minuten gaar.

Enjoy! Liefs, Nicky


Bron: bloglovin.com


#bakken #asperges #geitenkaas #eieren #lenteui #plaattaart #hartig #pasen

bottom of page