top of page

3x kruidenboter


Lekker op je stokbroodje tijdens de BBQ, tijdens een borrel / feestdagen of gewoon omdat het kan: een boter smeerseltje. En dan net wat anders dan de kruidenboter die wel al kennen.

Wat dacht je van een boter met zongedroogde tomaatjes en bieslook? Of een kruidenboter met tijm en oregano? Ook lekker: zeezout boter. Zo simpel, maar smaakt super goed, ook bij een eigengemaakte foccaccia.

Bereidingstijd: 5 minuten per rol

Ingrediënten (per rol) Zeezoutboter * 100 gr ongezouten roomboter * ½ el zeezout Kruidenboter * 100 gr ongezouten roomboter * Tijm * Oregano * 2 teentjes knoflook * citroensap Tomatenboter * 100 gr ongezouten roomboter * 3 zongedroogde tomaatjes * verse bieslook (+- 10 lange sprietjes) * zout

Niet alle ingrediënten in huis? Bestel ze online!

Handig Folie

Hoe? Zo!  Laat de roomboter op kamer temperatuur komen, verdeel in drie porties van 100 gram.

Voeg het zeezout naar smaak toe aan 100 gram boter en prak goed door elkaar.

Proef even en voeg anders naar smaak nog wat zeezout toe.

Snijd de zongedroogde tomaatjes en de bieslook fijn. Roer het door 100 gram boter met een vork en voeg wat zout toe naar smaak.

Snijd de tijm, oregano en de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de 100 gram boter. Voeg citroensap toe en mix goed door elkaar.

Natuurlijk kun je de boter in een bakje bewaren en serveren. Maar hoe leuk is het als je er plakjes van kunt snijden? Dat doe je als volgt: leg een stuk huishoudfolie gespreid op het aanrecht. Schep de boter hierop en vouw het folie dicht. Rol de boter totdat het een vorm heeft van een worst. Zorg ervoor dat hij overal even dik is. Draai de uiteindes dicht en leg in de koelkast. Als de boter opgestijfd is kun je er mooie plakken van snijden.

Enjoy!

Liefs Nicky

#koken #boter #kruidenboten #zeezoutboter #smeersel #borrel

bottom of page