top of page

Kabeljauwburger met mango chutney


Zin in een burger? Maak dan eens een kabeljauwburger met mango chutney en platbrood. Een verrassende en gezonde combinatie. Wat platbrood over? Deze is heerlijk met aioli!

Totale bereidingstijd: ongeveer 1 uur Chutney: 30 minuten Kabeljauw: 15 minuten Platbrood: 15 minuten

Ingrediënten (4 personen) 

Mango chutney * 1 rijpe mango * 2 cm geraspte verse gember * 5 gedroogde dadels * 2 teentjes knoflook * 3 el rozijnen * 1 tl garam masala (kruiden) * 2 tl mosterdzaad

* 100 ml appelazijn

Kabeljauwburger * 4 stuks verse kabeljauw * Bloem * 1 ei * Havermout

Naanbrood * 400 gr volkoren meel * 300 gr Griekse yoghurt * 10 gr bakpoeder * 5 gr zout * 50 ml olijfolie * 2 tl verse dille * 1 teen knoflook * Snufje zout

Hoe? Zo!  Mango chutney Snijd de mango in stukjes, pers of snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg deze ingrediënten samen in een pan en laat op een laag vuur sudderen totdat de mango zacht is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Roer regelmatig. Het vocht zal opgenomen worden waardoor er een dikker mengsel ontstaat, maar let wel op, want daardoor kan het sneller aanbranden. Als hij klaar is laat je de chutney afkoelen. Handig: je kan de chutney in een afgesloten potje tot twee weken in de koelkast bewaren.

Platbrood Meng het meel, de Griekse yoghurt, bakpoeder en het zout in een kom met je handen tot een bal. Het deeg moet plakkerig en elastisch aanvoelen. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol uit tot 8 plakken. Zorg dat je je keukenblad met olie insmeert, dan gaat het soepeler.

Laat een grillpan goed heet worden. Voeg de olie, dille, knoflook en zout samen zodat je kruidenolie klaar staat. Leg het deeg in de pan en besmeer met een kwastje de bovenkant van het deeg met de kruidenolie. Bak het Naan in enkele minuten aan beide zijde goudbruin.

Kabeljauw Zet drie diepe borden klaar, waarvan je één vult met het meel, één met een los geklopt ei en 1 met de havermout. Haal de vis door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de havermout. Bak de vis in voldoende olie in de pan tot hij gaar is en mooi goudbruin (ongeveer 4 minuten per kant).

Tot slot beleg je het platbrood met de kabeljauw en besmeer je ze met mango chutney.

Enjoy!  Liefs, Nicky

Bron: eatclean.nl

#koken #kabeljauw #vis #chutney #mango

bottom of page