top of page

Frambozen ijsthee met limoen


Thee is een dorstlesser, maar als het warm is houd ik niet van warme drankjes. Daar koel ik niet vanaf ;-). Een goede oplossing is dus zelf ijsthee maken. En voor degene die niet fan zijn van ijsthee zoals ik: deze homemade frambozen ijsthee is echt lekker! Credits gaan naar mijn zus Daphne, die deze ijsthee zelf heeft bedacht.


Bereidingstijd: 10 min  

Ingrediënten (2 liter ijsthee)  *  3 zakjes Clipper thee Raspberry & mint organic green tea *  2 liter water + 100 ml extra *  100 gr frambozen *  2 limoenen *  2 el suiker

* ijsklontjes  Hoe? Zo! 

Kook 2 liter water en laat de zakjes goed trekken. Voeg sap van een halve limoen toe en laat het afkoelen.

Zet een pannetje op middelhoog vuur met 100 ml water, 2 el suiker, 50 gram frambozen en sap van een halve limoen. Laat dit inkoken. Voeg het toe aan de afgekoelde thee. Zet het in de koelkast en laat het lekker koud worden. Tot slot voeg je de ijsklontjes, overige frambozen en limoen eraan toe. Tip: gebruik ingevroren framboosjes voor een extra verkoelende touch.

Enjoy!  Liefs, Nicky

#drinken #ijsthee #frambozen #limoen #fruit #limonade

bottom of page