top of page

Groenten met Italiaanse kruiden


Met dit recept kom je er achter hoe makkelijk je groenten kan omtoveren tot een nog smakelijker geheel. De champignons, cherrytomaatjes en de bloemkool worden met dit recept een feestje op je bord!

Totale bereidingstijd: 25 -35 minuten Oven: 20 - 30 minuten

Ingrediënten (6 personen) * 450 gr champignons, schoongemaakt * 300 gr bloemkool, in kleine roosjes * 300 gr cherrytomaatjes * 12 knoflookteentjes, gepeld * 2 el olijfolie

* 1 el Italiaanse kuiden

* Zout en peper naar smaak Hoe? Zo!

Warm de oven voor op 200°C. Voeg de champignons, bloemkool, tomaatjes en de knoflook in een kom. Besprenkel met olijfolie en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg tevens zout en peper toe naar smaak. Meng het goed door elkaar.

Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de mix hier op uit. Bak tot de champignons en de bloemkool gaar zijn. Dat duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Doe alle groenten en champignons in een kom. Besprenkel met olijfolie en doe er de Italiaanse kruiden, zout en peper bij en en zorg dat het goed gemengd is. Plaats de groenten en paddenstoelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de voorverwarmde oven. Rooster ongeveer 20 tot 30 minuten of totdat de paddenstoelen goudbruin zijn en de bloemkool gaar is.

Tip: Italiaanse kruiden kan je makkelijk zelf maken! Gebruik gelijke hoeveelheden van basilicum, oregano, rozemarijn en tijm.

Enjoy! Liefs Nicky en Daphne

Bron: www.jocooks.com

#koken #champignons #knoflook #italiaansekruiden #cherrytomaatjes #vegatarisch

bottom of page