top of page

Bokkenpoten


Ik ben dol op bokkenpoten, maar ik had ze nog nooit zelf gemaakt. Dat werd dus hoogtijd én omdat ze zo goddelijk smaken, moet ik het recept met jullie delen! Ze zijn niet zo knapperig als de kleintjes die je in de winkel koopt (die zijn ook lekker!), maar de grote zoals van de bakker. Super, super lekker!


Misschien worden ze niet meteen perfect qua vorm, maar oefening baart kunst. En een troost: ook al zijn ze misschien iets ongelijk, de smaak zal er niet minder om zijn.

Bereidingstijd: 45 minuten Oven: 15 minuten

Ingrediënten (20 stuks)

Biscuit * 200 gr eiwit * 225 gr suiker * 1 mespunt zout * 1 vanillestokje * 175 gr amandelmeel * 75 gr poedersuiker * 40 gr bloem

* 3 el geschaafde amandelen

Banketbakkersroom

* 250 ml melk

* 1 vanillestokje

* 2 eidooiers

* 50 gr suiker

* 1 el bloem

Botercréme

* 250 gr roomboter, op kamertemperatuur

* 60 gr poedersuiker

* 250 gr banketbakkersroom (zie recept hierboven)

Garnering

* 300 gr pure chocolade

Handig

Bakpapier, 2 spuitzakken, glad spuitmondje, plasticfolie, zeef

Hoe? Zo!

Biscuit Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eiwitten, de suiker en het mespuntje zout tot stijve pieken. Meng de amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng dit door de bloem. Spatel het amandelpoeder-suikermengsel door het geklopte eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit korte banen van ongeveer een centimeter op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de geschaafde amandelen. Bak de bokkenpootjes in ongeveer 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom

Breng de melk aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de melk. Zet het vuur lager, laat de melk 5 minuten zachtjes trekken en roer af en toe rustig door. Klop intussen de eidooiers met de suiker tot een créme. Voeg de bloem toe en giet de hete melk al roerende bij het eimengsel. Schenk terug in de pan en laat de banketbakkersroom nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken. Blijf roeren. Giet dan op een plat bord of schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen. Het afdekken is om het afkoelen te versnellen en velvorming tegen te gaan.

Botercréme

Klop in een kom de zachte roomboter met de poedersuiker luchtig en meng met de banketbakkersroom. Schep de créme in een spuitzak. Spuit bij de helft van de gebakken koekjes op de platte kant wat botercréme en druk er voorzichtig een ander koekje tegenaan.

Garnering

Smelt de chocolade au bain-marie tot 31°C. Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes in de chocolade en laat afkoelen.

Tip: Amandelpoeder kan je kopen in de biologische winkel of zelf maken door 175 gr geschaafde amandelen zo fijn mogelijk te malen in de keukenmachine.

Enjoy! Liefs, Nicky

Bron: Rudolph’s bakery

#bakken #bokkenpoten #koekjes #amandelen #zoet

bottom of page