top of page

Boeuf bour­gui­gnon


Een stoofpotje mag in de herfst niet ontbreken op het menu. Boeuf bourguignon is een klassiek Frans stoofpotje met rundvlees, champignons, ui, spek en wortel. Lekker met bijvoorbeeld krieltjes, aardappelpuree of een frisse salade.

Bereidingstijd: 15 minuten Voorbereiding: 2 uur marineren Stoven: 3 uur

Ingrediënten (4 personen) * 750 gr rib-runderlappen * 2 uien * 250 gr winterpeen * 3 tenen knoflook * 750 ml volle rode wijn

* 180 gr ontbijtspek, in reepjes gesneden

* 70 gr tomatenpuree

* 2 takjes tijm

* 2 laurierblaadjes

* 30 gr peterselie

* 250 gr champignons

* 320 gr zilveruitjes

Handig

Braadpan met dikke bodem, keukentouw

Hoe? Zo!

Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 2x2 cm. Snijd de uien in ringen en de winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en knoflook in een kom en schenk de wijn erover. Zet de kom voor minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het kan marineren. Deze haal je minimaal 30 minuten voor gebruik weer uit de koelkast. Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met een stukje keukenpapier.

Bak de reepjes ontbijtspek op een laag vuur in een braadpan, zonder olie of boter. Schep na 10 minuten uit de pan. Bak het rundvlees goudbruin en haal uit de pan. Haal de groenten uit de marinade en bak zachtjes voor 5 minuten en bak voor 1 minuut de tomatenpuree mee. Voeg daarna het rundvlees, de spek en de marinade toe en breng zachtjes aan de kook.

Bind de tijm, de helft van de peterselie en de laurierblaadjes bij elkaar (met een stukje keukentouw). Voeg toe aan het vlees. Laat het geheel 2,5 uur zonder deksel op een laag vuur stoven.

Maak de champignons schoon en doe ze in de pan. Lek de zilveruitjes uit en voeg deze er ook bij. Laat het voor 30 minuten sudderen en proef of het vlees mals is. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Enjoy! Liefs Nicky, Kim en Daphne

Bron: ah.nl

#stoofpotje #rundvlees #champignon #koken #boeufbourguingnon #vlees

bottom of page