top of page

Griezelige chocoladetaart


Het is alweer bijna Halloween. Wil je iets griezelig lekkers maken? Dan is deze chocolade taart met spinnenweb een aanrader.

Is het geen Halloween of ben je niet zo dol op spinnenwebben? Dan sla je die stap over en heb je evenals een heerlijke taart!

Bereidingstijd: 30 min Baktijd: 45-50 min

Ingrediënten (1 taart)  Taart

* 125 gr boter, plus extra om in te vetten

* 250 gr pure chocolade * 250 gr fijne kristalsuiker * 125 gr amandelmeel * 75 gr bloem * 4 eieren, gesplitst Chocolade glazuur * 60 gr pure chocolade * 60 gr boter * 2 verse eieren, gesplitst Decoratie * Decoratiestift van Dr. Oetker * Snoepoogjes * Spinnetjes

Handig Ronde bakvorm 18cm doorsnee en een paletmes

Hoe? Zo!  Taart

Verwarm de oven voor op 140 graden en vet alvast de bakvorm in met boter. Verwarm de chocolade met de boter in een pan au bain-marie. Haal de pan van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is en roer de suiker, het amandelmeel en de bloem er doorheen. Voeg de eidooiers toe en meng goed. Klop het eiwit tot stijve pieken en schep dit door het chocolade mengsel. Schenk het mengsel in de bakvorm. Bak de cake in ongeveer 45 tot 50 minuten gaar. Het is de bedoeling dat wanneer de cake is afgekoeld, hij is het midden nog vochtig is. Glazuur Smelt de chocolade en de boter in een pan au bain-marie. Als het goed gesmolten is haal je het van het vuur en laat afkoelen. Roer de eierdooiers erdoor. Klopt het eiwit tot zachte pieken en schep door het chocolademengsel. Verspreid het glazuur met een paletmes over de afgekoelde taart. Laat het glazuur afkoelen en dit zal vanzelf harder worden.

Wanneer het glazuur hard is teken je een cirkel vanuit het midden van de taart. Trek met een saté prikker of iets met een scherp puntje vanaf het midden een lijn naar de rand. Herhaal dit totdat je spinnenweb klaar is.

Enjoy!  Liefs, Nicky 

PS. Meer Halloween inspiratie opdoen? Bekijk hier 6x griezelig lekkere Halloween-recepten!

Bron: De beste recepten van de Franse patissier van Ginette Mathiot


#bakken #halloween #taart #chocolade #chocoladecake #cake

bottom of page