top of page

Risotto alla Milanese


Risotto maken is helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen wel bij blijven staan en goed blijven roeren. En dat is het waard. Risotto alla Milanese lijkt vrij simpel qua smaak, maar dat is het alles behalve! Maak dus gerust wat extra.

Totale bereidingstijd: 35 minuten Voorbereiding: 5 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 1 l kippenbouillon * 350 gr carnaroli rijst of andere risottorijst * 150 gr parmezaan * 125 gr boter * 150 ml witte wijn

* 150 ml water

* 0,15 gr saffraan, minimaal 3 uur van tevoren geweekt in een kopje warm water van max. 40°C

* 1 ui, gesnipperd

Handig

Grote pan met dikke bodem

Hoe? Zo!

Verwarm een grote pan, voeg de boter toe en laat deze op laag vuur smelten maar niet bruin kleuren. Bak de ui glazig. Voeg de rijst toe en roer tot alles korrels zijn bedekt met boter. Blus vervolgens af met de witte wijn, kook hierin de rijst een paar minuten.

Wanneer de rijst flink verhit wordt, komt er zetmeel vrij uit de korrel en dat zorgt er voor dat de risotto romiger wordt. Voeg de bouillon (een flinke lepel) toe en blijf goed roeren. Door het roeren zorg je ervoor dat de rijst gelijkmatig gaart. Voeg pas een tweede lepel bouillon toe als de eerste volledig is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst bijna gaar is.

Voeg dan de boter en ¾ van de kaas toe. Roer de saffraan er goed door. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur. Laat de risotto voor 5 minuten rusten, met de deksel op de pan.

Serveer met de overgebleven kaas.

Enjoy! Liefs Nicky

#koken #risotto #vegatarisch

bottom of page