top of page

Romige bloemkool-knoflooksoep


Wil je eens een ander soepje proberen? Deze bloemkool-knoflooksoep is een echte aanrader. Door de bloemkool krijgt de soep een romige structuur en de knoflook geeft een pittige bite. Smullen!

Het is een recept van Jamie Olivier. We hebben de soep al vaker gemaakt en op onze Instagram gedeeld, waardoor we vervolgens in het blad (já Jamie Magazine NL) stonden, met onze foto van deze superlekkere bloemkool-knoflooksoep. Klik hier voor het bewijs!

Totale bereidingstijd:  35 á 40 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 1 bol knoflook * 75 ml olijfolie * 1 kleine bloemkool, in roosjes * 1 zoete witte ui * 1 tl komijn * 1 liter groentebouillon

Bestel je boodschappen online!

Handig Staafmixer Hoe? Zo! Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bol knoflook op aluminiumfolie en giet er wat olie overheen. Vouw het folie om de knoflook heen en rooster voor 30 minuten. Snipper de ui en fruit deze in 2 el olie in een soeppan. Na 5 minuten voeg je de bloemkool, komijn en de bouillon toe.

Breng tegen de kook aan en laat het 30 minuten koken (of tot dat de bloemkool gaar is). Pureer het geheel in de pan. Druk de geroosterde knoflookteentjes uit de vliesjes. Pureer deze samen met de resterende olie en een snufje zout.

Verdeel de bloemkoolsoep over vier kommen. Giet in elke kom wat knoflookpuree.

Enjoy! Liefs, Nicky en Daphne

Bron: Jamie Olivier

#koken #soep #bloemkool #knoflook #kerst

bottom of page