top of page

Kokos mocktail met een vleugje ananas


Deze kokos mocktail roept bij ons één en al winter op. Voornamelijk door de witte look en door het kokosrandje - wat wel wat weg heeft van sneeuw. Maar dit drankje proeft niet naar de winter, maar heeft een frisse tropische smaak ;-).

Een mocktail is alcoholvrij, maar je kunt er natuurlijk een scheut drank aan toevoegen om de mocktail te veranderen naar een cocktail.

Bereidingstijd: 15 minuten Voorbereiding: diepvries 12 uur

Ingrediënten (2 glazen) Kokos ijsblokjes * 120 ml Kokoswater * 120 ml Kokosroom of melk + Eventueel wat extra als je de mocktail wil garneren met ijsklontjes Garneren * Geraspte kokos * Limoen partjes Drankje * 120 ml ananassap * 80 ml limoensap * 3 el jus d'orange Optioneel * Extra ijsklontjes Handig IJsblokjesvorm, blender Hoe? Zo! Mix het kokosnootwater met de kokosmelk door elkaar heen en vul de ijsblokjesvorm. Vries in voor minimaal 12 uur. De kokosmelk zal niet voor 100% bevriezen, dus mochten de ijsblokjes na 12 uur niet helemaal bevroren zijn is dat geen probleem.

Maak de randen van de glazen nat met een stuk limoen en dip de glazen vervolgens in de kokosrasp. Zet de glazen voor 5 minuten in de vriezer, zodat ze lekker koud worden.

Voeg alle ingrediënten van het drankje samen in een blender, waaronder de kokos-ijsblokjes en mix totdat het een gladde structuur heeft. Is je drankje te dun? Voeg dan extra ijsklontjes toe. Dit kunnen kokos ijsblokjes zijn, maar ook gewone.

Vul de glazen met het drankje.

Enjoy! Liefs Nicky


#drinken #kokos #ananas #sap #kerst

bottom of page