top of page

Mascarpone taartje met speculaas crumble


Wil je iets lekkers maken tijdens het Sinterklaasfeest? Maak dan dit heerlijke mascarpone taartje met speculaas crumble. Supersnel gemaakt en het ideale toetje voor jong en oud! Natuurlijk is dit mascarpone taartje prima te maken wanneer het geen Sinterklaas is - of als je het niet viert ;-).

Bereidingstijd: 15 minuten Koelkast: 4 uur

Ingrediënten (4 personen) * 250 gr mascarpone * 180 ml slagroom * 75 gr suiker * 1 vanillestokje, de zaadjes * 8 speculaasjes * beetje olie Handig Keukenmachine, 4 metalen ringen, 8 cm Hoe? Zo! Smeer de ringen lichtjes in met olie. Blend de speculaasjes in de blender tot kruim. Heb je geen blender? Je kunt de koekjes ook in een plastic zakje doen en de speculaasjes pletten met een deegroller.

Klop de slagroom lobbig. Roer de mascarpone los met het suiker en de zaadjes van het vanillestokje. Spatel het slagroom er doorheen tot een glad geheel.

Leg de metalen ring op een bord en vul ze met het mascarpone mengsel. Let op dat je ze net niet helemaal vult. Dek ze af met folie en laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Haal de folie er af en vul elke ring met een laagje van de speculaaskruimels, totdat het mascarpone helemaal bedekt is. Draai de ringen op een bord met de speculaas kant naar onder. Schuif de ring iets naar boven en bestrooi de bovenkant met een laagje kruimels. Druk zachtjes aan met een lepel en verwijder de ring. Opdienen maar!

Enjoy! Liefs Nicky

Bron: James Tanner, neem 5 ingrediënten

#mascarpone #taartje #speculaas #sinterklaas #bakken #kerst

bottom of page