top of page

Pepernootrotsjes


Chocolade pepernoten kennen we allemaal. Maar heb je wel eens pepernootrotsjes gemaakt? Ze zijn echt superlekker én een veel leukere traktatie voor anderen of je zelf ;-).

Voorbereiding: 35 minuten Oven: 12 minuten

Ingrediënten

* 250 gr zelfrijzend bakmeel * 2 tl kardemom * 2 tl gemalen kaneel * 1 tl gemalen kruidnagel * 1 tl nootmuskaat

* 2 tl gemberpoeder

* 200 gr Zeeuwse keukenstroop

* 100 gr koude boter

* 100 gr chocolade

Handig

Bakplaat, bakpapier

Hoe? Zo!

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gemberpoeder en een mespunt zout met elkaar. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak deze bal in met vershoudfolie en leg deze een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal het deeg uit de koelkast. Snijd het deeg in vier gelijke stukken. Maak hier vier rolletjes van en zorg dat ze 1 cm dik zijn. Je snijdt hier vervolgens stukjes van 1 cm af. Deze stukjes rol je in bolletjes en deze leg je op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk elk bolletje licht aan. Bak de pepernoten in ongeveer 12 minuten. Als ze klaar zijn laat je ze helemaal afkoelen.

Wanneer ze zijn afgekoeld snij je de pepernoten klein. Ze hoeven niet even groot te worden, je hoeft dus niet heel precies te snijden.

Smelt de chocolade au bain-marie. Leg een plaat neer bedekt met bakpapier. Leg de pepernoten hier op, in de vorm van een rotsje en giet er wat chocolade overheen. Laat de pepernootrotsjes hard worden in de koelkast.

Enjoy! Liefs Nicky

#pepernoten #chocolade #bakken

bottom of page