top of page

Zalmtartaar VS Mozzarella tomaattartaar


Een tartaartje is een ideaal kerstgerecht. Het oogt erg mooi en is vaak makkelijk te maken. Daarnaast is het gewoon erg lekker.

Wij zijn visliefhebbers en met een zalmtartaar maak je ons heel erg blij. Maar we kennen veel mensen die niet erg van vis houden. Dat bracht ons op het idee om een tartaar VS tot stand te brengen. Zalm versus Mozzarella. Wij kunnen trouwens Mozzarella met tomaat en basilicum ook erg waarderen. Maar als we echt moeten kiezen?

Nicky: "Kiezen is niet mijn sterkste punt, want ik vind vaak alles lekker. Dit voelt een beetje als een dilemma, maar gelukkig stellen we niet dat we het één nooit meer mogen eten ;-). Als ik dan toch moet kiezen, kies is voor de zalmtartaar. Ook al is de Mozzarella tomaattartaar ook superlekker." Daphne kiest toch ook voor de vis variant: "Ik bel dol op zalm en de smaakcombinatie vind ik echt vet lekker!". We zijn bij deze VS weer eensgezind. Als jij zou moeten kiezen, voor welk tartaartje zou jij dan gaan?

ZALMTARTAAR

Bereidingstijd:  20 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 300 gr zalmfilet * 12 grote garnalen * 2 el kappertjes

* 2 sjalotjes * 2 lente uitjes * 2 teentjes knoflook * 2 el sojasaus * 2 tl dille * ½ citroen (sap) * 75 gr rucola (75 gr)

Handig Bakringen Hoe? Zo!

Snijd de zalm in kleine blokjes, snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Voeg dit samen in een kom samen met de kappertjes, soja, dille en het citroensap. Breng eventueel op smaak met peper.

Zet een koekenpan met olie op middelhoog vuur. Pers het tweede teentje knoflook in de olie. Bak de garnalen in een paar minuten gaar.

Leg een bakring op een bord. Vul met de zalmtartaar en druk het een beetje aan met een lepel. Haal de bakring eraf en leg op de zalmtartaar wat rucola met daarop 3 grote garnalen. 


MOZZARELLA TOMAATTARTAAR

Bereidingstijd:  20 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 2 bollen buffelmozzarella * 4 vleestomaten * 200 ml olijfolie * 100 ml balsamico  * 1 verse bos basilicum * 1 tl agavesiroop en iets extra Handig Bakringen Hoe? Zo!

Snijd de Mozzarella in vierkante blokjes. Snijd de tomaten in vieren, ontpit ze en snij deze vervolgens ook in blokjes. Hak de basilicum fijn. Houd eventueel wat apart voor de garnering.

Meng in een kom de olijfolie en de agavesiroop. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaten- en mozzarellablokjes toe en meng goed.

Laat de balsamico inkoken met een scheutje agavesiroop.

Leg een bakring op een bord en vul deze met het mengsel. Druk het goed aan en verwijder de ring.

Garneer het bord met de balsamico siroop en voeg eventueel basilicumblaadjes toe aan de tartaar.

Enjoy! Liefs Nicky

Bron: focusonfoodies.nl - zalmtartaar

#koken #zalm #mozzarella #tomaat #kerst

bottom of page