top of page

Crème brûlée


Oh wat is het toch een heerlijk toetje: Crème brûlée. Het is echt zo simpel om te maken én je hebt niet eens per se een gasbrandertje nodig. Dit toetje is superhandig om voor te bereiden, zodat je op de avond zelf alleen maar de finishing touch er aan hoeft toe te voegen. Handig als je het druk hebt en/of veel eters verwacht.

Voorbereiding: 10 minuten Oven: 45 minuten Koelkast: minimaal 2 uur

Ingrediënten (4 pers)

* 1 vanillestokje * 250 ml slagroom * 250 ml melk * 5 eieren, gesplitst * 100 gr suiker

* 50 gr witte basterdsuiker

Handig

4 eenpersoons ovenschaaltjes a 150 ml

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 125 graden. Halveer het vanillestokje (in de lengte) en schraap het merg eruit. Dit gaat makkelijk met een mespuntje.

Voeg de slagroom, melk, vanillestokje en het vanillemerg in een pan en breng aan de kook. Laat het mengsel op een laag vuur trekken en haal het vanillestukje eruit.

Doe de eidooiers en suiker in een kom. Schenk de room erbij en roer het mengsel door, totdat het dikker wordt. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten totdat ze gaar worden en helemaal stollen.

Laat een half uur op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Bestrooi de schaaltjes met basterdsuiker. Zet ze vlak onder het grillelement. Als de suiker smelt en bruin begint te kleuren dan zijn ze goed. Let op: dit duurt maar een minuut.

Enjoy! Liefs Nicky

Bron: Allerhande

#bakken #toetje #cremebrulee #vanille #kerst

bottom of page