top of page

Pavlova met roodfruit


Tijdens de feestdagen is pavlova een heerlijk en prachtig toetje. Je hoeft tijdens je kerstdiner de pavlova alleen maar te bedekken met slagroom en fruit. Het andere werk kun je makkelijk voorbereiden! Zo kun je optimaal genieten samen met familie.

Voorbereiding: 10 minuten Oven: 1 uur

Ingrediënten (6 pers)

* 1 citroen * 4 eieren, gesplitst * 200 gr witte basterdsuiker * 1 el maizena, gezeefd * 250 gr aardbeien

* 125 gr frambozen

* 1 peer, geschild

* 1 el poedersuiker

* 250 ml slagroom

Hoe? Zo!

Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp de citroen (alleen van de gele schil) en pers de citroen uit. Gebruik een schone, droge kom voor het opkloppen van de eiwitten. Blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn en voeg de basterdsuiker toe. Klopt tot het eiwit glanst en pieken vormt.

Voeg 1 tl citroenrasp, 3 el citroensap en de maizena toe aan de opgeklopte eiwitten. Schep het eiwittenmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat in een diameter van ongeveer 30 cm.

Bak de pavlova in ongeveer een uur gaar. Zet de oven uit, maar laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Daarna haal je de pavlova eruit en laat afkoelen.

Ondertussen meng je de aardbeien en de frambozen. Snijd de peer in dunne partjes en voeg toe aan het rode fruit. Meng de overgebleven citroensap met de poedersuiker en schenk over het fruit.

Klop slagroom stijf en voeg in de laatste minuut het overgebleven citroenrasp toe. Voeg de slagroom toe op de pavlova en bedek daarna met het fruit. Wij hebben nog zilveren balletjes toegevoegd, voor een extra feestelijke touch.

Enjoy! Liefs Nicky

Bron: Allerhande

#pavlova #bakken #taart #toetje #kerst

bottom of page