top of page

3x pizza


Waarom 1 pizza maken als je ook 3 verschillende kan maken? Wij hebben 3 kleinere pizza's gemaakt uit 1 pizza deeg. Zo kun je lekker van alles wat proeven. Ons favoriet is de pizza Bianca met proscuitto, al gingen de andere twee pizza´s ook snel op. Het voordeel van deze pizza´s is dat je tussendoor lekker kan snoepen van de ingrediënten. Zo konden wij niet van de peperoni afblijven. Gelukkig hadden we extra veel.

Bakken: 12 minuten Voorbereidingstijd: 5 minuten Rijzen: 2 uur

Ingrediënten (3 mini pizza´s)

Tomatensaus * Blik gepelde tomaten * 2 teentjes knoflook * 1 el gedroogde oregano * 10 gr verse basilicum

* Zout

* Peper

* Olijfolie

Deeg * 75 ml lauwwarm water * 7 gr gist * 125 gr bloem * Snufje zout * 1 a 2 el olijfolie

Toppings

Pizza 1:

* 1 bol mozzarella

* Champignons naar smaak

* ¼ paprika

* 2 lente ui

Pizza 2:

* 1 bol mozzarella

* 2 plakjes Proscuitto

* Handje rucola

* 15 gr basilicum

* 20 gr Parmezaan

Pizza 3:

* 50 gr peperoni

* Champignons naar smaak

* 20 gr Parmezaan Hoe? Zo!

Deeg:

Voeg de gist in een kom en los het op met 25 ml water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk het gist mengsel er in. Schenk ook de rest van de olie en het water er bij. Meng dit door elkaar heen.

Haal het pizzadeeg uit de kom en kneed het deeg op een met bloem bestrooide ondergrond. Kneed het pizza deeg tot het soepel en elastisch is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Verdeel de bol in drie gelijke bolletjes in een kom met bloem en leg hier een vochtige theedoek overheen, zodat het deeg niet uitdroogt. Laat het deeg 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Daarna kun je ze uitrollen tot een rond pizza deeg.

Tomatensaus:

Snijd de knoflook fijn. Verwarm olijfolie in een koekenpan en doe er de knoflook bij (zorg ervoor dat je pan niet te heet is anders verbrand de knoflook). Voeg de gepelde tomaten toe met de oregano, peper en zout. Laat ongeveer een half uur op laag vuur inkoken. Wanneer de saus klaar is voeg je de verse basilicum toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pizza 1: Giet wat tomatensaus over de pizzabodem, zorg ervoor dat de randen vrij zijn van saus. Leg als eerst wat mozzarella over de tomatensaus verspreid daarna de champignons, paprika en lenteui over de pizza.

Pizza 2: Beleg de pizza met mozzarella en bak de pizza af in de oven. Als de mozzarella is gesmolten en de pizza uit de oven komt, beleg je hem met proscuitto en basilicum. Rasp de parmezaan over de pizza en top het af met een handje rucola.

Pizza 3: Beleg de pizza met de tomatensaus. Verdeel daarna de peperoni en de champignons over de tomatensaus. Rasp er als laatst nog wat parmezaanse kaas over.

Bak de pizza's af in ongeveer 12 minuten, tot dat de kaas is gesmolten en de bodem bruin kleurt.

Enjoy! Liefs Nicky, Kim en Daphne

#pizza #champignons #parmaham #tomatensaus #deeg #paprika #mozzarella #proscuitto #peperoni

bottom of page