top of page

Uiensoep met kaasstengels


Een Frans uiensoepje is heerlijk. En deze variant van Jamie Olivier is niet alleen erg lekker, maar ook erg makkelijk te maken. Al ben ik niet zo'n fan van uien snijden (snik snik), deze soep is het waard. Het klassieke kaasbroodje in de soep is vervangen door zelfgemaakte kaasstengels. Lekker!

Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 1 kilo uien * Handvol tijm, alleen de blaadjes * 6 teentjes knoflook

* 1 laurierblad * 1,3 l bouilon (naar keuze rund, groente of kip) * Olijfolie, flinke scheut * Flinke klont boter * Zeezout en zwarte peper

Kaasstengels * Bladerdeeg * Geraspte kaas * Sesamzaadjes Hoe? Zo!

Snijd de uien in ringen. Bak deze met de tijm, knoflook en het laurierblad in een flinke scheut olijfolie en de klont boter. Leg voor 15 minuten de deksel op de pan en laat op een laag vuur pruttelen. Let op dat de uien niet verkleuren. Roer regelmatig door, zo plakken ze niet vast aan de bodem.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en bedek een ovenplaat met bakpapier.

Na 15 minuten haal je de deksel van de pan en zet je het vuur hoger. Bak de uien tot ze licht bruin zijn en giet de bouillon er bij. Laat de soep voor 20 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Snijd de bladerdeeg in plakjes, bestrooi met kaas, en draai de plakjes aan allebei de kanten (zo dat je een twist effect krijgt). Leg ze op het bakpapier. Besmeer ze met een losgeklopt eitje, zodat ze een mooie bruine kleur krijgen en bestrooi met de sesamzaadjes. Je kunt ze ook zonder kaas maken. Bak ze in ongeveer 10 minuutjes af tot dat ze mooi bruin zijn en de kaas gesmolten.

Enjoy! Liefs Nicky

bron: Jamie Oliver

#Koken #soep #uien #kaas #kaasstengels

bottom of page