top of page

Koken met Miep: Tomaten-kaasfondue


Dit recept wordt al ruim 36 jaar gemaakt door Miep en familie. Ooit gekregen van een ex-schoonzus en sindsdien is de tomaten-kaasfondue niet meer weg te denken. En het is altijd een succes recept gebleven!

Iedereen kent kaasfondue. Maar bij tomaten-kaasfondue gaan vaak de wenkbrauwen omhoog, wordt er argwanend de pan in gekeken en vraagt men zich vaak af of het wel te eten is. Bijvoorbeeld tijdens een familie reünie van Miep. Ze heeft pannen met tomaten-kaasfondue gemaakt en mensen vonden het er niet erg lekker uitzien. Echter... toen ze het geproefd hadden, waren ze snel om. De tomaten-kaasfondue is uit de pannen geschraapt. En dat is wat er altijd gebeurd met dit recept: er blijft nooit wat van over.

Dit recept kunnen we jullie niet onthouden en gelukkig wilde Miep dit recept met ons delen. We hebben samen met Miep in de keuken gestaan. Gezellig! Ze had alle ingrediënten al klaar staan en vertelde duidelijk wat er moest gebeuren. Opvallend was hoe makkelijk het recept is. Je hoeft er echt niet veel voor te doen en daar houden we van. Een makkelijk recept, met een smaakvol resultaat.

In deze kaasfondue zit tevens geen alcohol. Maar met een wijntje ernaast natuurlijk extra lekker ;-).

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 350 gr jong belegen kaas, in blokjes of geraspt * 250 gr kastanje champignons * 1 ui, groot * 50 gr boter * 50 gr bloem * 1 blikje tomatenpuree * 500 ml bouillon, smaak naar keuze * 1 teentje knoflook * 1 tl suiker

Koop je boodschappen online!

Hoe? Zo!

Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snipper de ui en bak hem glazig. Bak de champignons.

Zet een pan op middelhoog vuur en laat de boter smelten. Voeg de bloem toe en roer het samen tot een mooie roux. Voeg beetje bij beetje het bouillon toe en roer tot dat het een egale massa wordt. Voeg de champignons en de uien toe en roer ze er doorheen.

Voeg de kaas toe en laat deze smelten. Roer regelmatig.

Bak je brood af in de oven en volg de aanwijzing op de verpakking.

Als de kaas is gesmolten dan voeg je de knoflook toe, geperst - of heel fijn gesneden. Roer het door het kaasmengsel en voeg de suiker en de tomatenpuree er al roerend doorheen. Klaar!

Tip: Miep serveert er olijven bij en een simpele maar smaakvolle salade.

Enjoy!

Liefs Nicky

#koken #kaas #kaasfondue #champignons #vegatarisch

bottom of page