top of page

BBQ chicken met frietjes


Slowcooking zorgt voor supermals vlees. En het duurt misschien wel lang, maar je hoeft er bijna niets voor te doen. Ideaal toch?! De BBQ chicken hebben we in de crockpot gemaakt en hij is echt goddelijk lekker. Je kan ook de kip in de oven slowcooken, mocht je geen crockpot hebben.

Wij hebben de kip gepulled, maar je kan ook prima het kipfiletje in tact houden.

Voorbereidingstijd: 10 minuten Crockpot: 3 tot 4 uur

Ingrediënten (4 personen) * 4 kipfilets * 240 ml BBQ saus * 45 gr bastard suiker * 1 el worcestershire saus * 3 el witte azijn * 1 tl mosterd * 60 ml olijfolie * 1 tl uienpoeder * 2 teentjes knoflook * 1,5 el Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum) * Zout en peper naar smaak * 1 kilo aardappels Handig Een crockpot Hoe? Zo! Leg de kipfilet in de crockpot en bestrooi licht met peper en zout.

Mix de overige ingrediënten in een kom tot een glad geheel. Giet het mengsel over de kip en zet de crockpot op de hoge stand en zet deze 3 tot 4 uur aan.

Je kan wanneer de kip gaar is, de hele kipfilet serveren, maar je kan er ook een pulled versie van maken. Trek je de kip uitelkaar, laat het daarna dan nog 10 minuten in de crockpot pruttelen.

Schil de aardappels en snijd ze in de vorm van frietjes. Kook ze voor ongeveer 10 minuten. Giet af en laat iets afkoelen. Voeg de aardappelfrietjes in een kom en voeg olijfolie toe. Zorg dat alle aardappelfrietjes 'ingevet' zijn. Bak ze in een grillpan tot dat ze goudbruin zijn.

Heb je geen crockpot? Je kan je oven ook gebruiken, deze zet je dan op 90 graden en slowcook je de kip 3 á 4 uur, totdat deze gaar is.

Enjoy! Liefs Nicky, Kim en Daphne

#koken #pulledchicken #bbq #crockpot #slowcooking #kip #kipfilet

bottom of page