top of page

Mosterdsoep met spekjes


Hmm deze mosterdsoep is zo lekker! Daphne kwam het recept tegen bij de blog van Brenda Kookt en het is een makkelijk en heerlijk recept. Wij eten regelmatig een soepje en jullie?

Bereiding: 30 min 

Ingrediënten (4 kommen soep) 

* 2 preien * 1 liter kippenbouillon * 3 el grove mosterd * 50 ml kookroom * 2 teentjes knoflook * 1 ui * 2 aardappelen * Verse peterselie * 250 gr spekjes

Handig Staafmixer

Hoe? Zo! 

Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook even aan. Snijd de prei in ringen. Houd ¼ over voor de garnering. Voeg de rest van de prei toe bij de pan en bak dit even mee.

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zacht vuur ongeveer 15 minuten koken. Bak de spekjes in een koekenpan zonder toevoegen van olie of boter krokant. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Voeg de kookroom en een beetje peper toe en breng nog even tot het kookpunt. Schep de mosterdsoep in de kommen/borden en garneer met ringen prei, verse peterselie en krokante spek.

Enjoy!  Liefs Nicky, Kim en Daphne 

#koken #soep #mosterd #spekjes #prei #mosterdsoep

bottom of page