top of page

Groentestamppotje met soja


Dit stamppotje met Aziatische twist is een favoriet van Daphne en Nicky. De ingrediënten blenden samen tot een verrassend en smaakvol geheel. Dit groentenstamppotje is heel anders dan een traditioneel Nederlandse stamp. Het oogt een beetje als hutspot door de worteltjes, maar hij proeft toch echt heel anders. Er gaan geen aardappels doorheen, maar zoete aardappels. Handig voor de anti aardappel eters ;-). Je kunt er ook nog een gekookt eitje bij serveren of een stukje vlees. Héérlijk!

Bereiding: 30 min Ingrediënten (4 personen)

* 400 gr bloemkool * 600 gr zoete aardappel * 250 gr paddenstoelenmix van het seizoen * 180 gr winterwortelen * 1 (biologisch) groentebouillon-blokje * 1 grote rode ui * 2 teentjes knoflook * 1 el mosterd * 1 el tamari of sojasaus * 1 tl cayennepeper * Peper en zout * Kokosolie, om in te bakken Handig

Pureestamper

Hoe? Zo!

Was de groente en maak de champignons schoon. Snijd de wortelen in plakjes en de bloemkool met stronk in stukjes. Snipper de ui.

Kook de bloemkool, zoete aardappelen en wortelen apart. Bewaar een kopje kookvocht van de zoete aardappelen! Voeg het bouillonblokje toe aan het kopje kookvocht.

Bak de ui in één eetlepel kokosolie glazig. Pel de knoflook en pers deze boven de ui uit. Zet de gebakken ui even apart.

Snijd de champignons en bak deze in één eetlepel kokosolie met wat peper en zout tot dat het vocht is verdampt.

Voeg de bouillon toe bij de aardappelen met de ui en stamp deze goed. Stamp de overige groente grof en voeg hem toe aan de zoete aardappelpuree. Meng het door elkaar.

Tot slot breng je het stamppotje op smaak met de mosterd, sojasaus, cayennepeper en peper en zout.

Garneer af met de gebakken champignons. Enjoy! Liefs Nicky, Kim en Daphne

Bron: Rens Kroes – Power Food van Friesland naar New York

#koken #stampotje #vegatarisch #bloemkool #wortel #oosters #champignons

bottom of page