top of page

Homemade Baileys


Hoe leuk is het om je eigen Baileys te maken. Nicky kwam recepten tegen en dit moesten we uitproberen! Het is zo simpel en lekker: met dit recept hoef je nooit meer een fles te kopen, want je maakt gewoon je eigen Baileys!

Bereidingstijd: 3 minuten

Ingrediënten * 250 ml slagroom * 1 blikje gecondenseerde melk * 250 ml Irish whiskey (of iets minder - naar smaak) * 1 el cacaopoeder * 0,5 tl vanille extract * 1 tl oploskoffie * 1 el water Hoe? Zo! Roer de slagroom, de gecondenseerde melk en het vanille extract in een kom door elkaar heen.

Meng in een apart bakje de oploskoffie met het water. Voeg het cacao poeder hier aan toe en zorg dat het een glad papje wordt, zonder klontjes! Voeg toe aan het slagroommengsel, evenals de whiskey.

Je kunt het beetje bij beetje toevoegen, zodat je kan proeven of je het niet te sterk vindt. Giet over in een fles en je bewaard je Baileys voor ongeveer een maand in de koelkast, als hij dat haalt. Wij hebben er een kokos-ijsklontje in gedaan, maar normale ijsklontjes zijn natuurlijk prima. Liefs, Nicky

Bron: ongewoonlekker.com

#drinken #drank #baileys #whiskey #cocktail #alcohol

bottom of page