top of page

Gevulde champignons met pesto


Een heerlijk borrelhapje of voorgerechtje zijn gevulde champignons. Deze variant is makkelijk en superlekker. We hebben ze gemaakt op een tapas avond voor een verjaardag verrassingsetentje voor een vriend. Omdat ze zo lekker waren later nog een keer als hapje tijdens Oud & Nieuw en zelf mensen die niet van champignons houden vonden het lekker. Dat zegt toch genoeg?

Bereidingstijd: 5 minuten Oven: 10 minuten

Ingrediënten (8 champignons) * 8 grote champignons * 2 el pesto * 4 el oude geraspte kaas * 1 sjalotje * 3 el pijnboompitten * 1 el olijfolie Hoe? Zo! Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de champignons schoon en hak de steeltjes eraf. Snij deze klein, evenals het sjalotjes en bak samen voor 2 minuten in een koekenpan. Verhit de olijfolie en bak de pijnboompitjes kort.

Breng de ingrediënten samen in een kom. Voeg hier de kaas en pesto aan toe en roer goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Vul elke champignon met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Bak de gevulde champignons ongeveer 10 minuutjes.

Enjoy! Liefs Nicky en Daphne

#koken #champignons #pesto #kerst #borrel #vegatarisch

bottom of page