top of page

Aziatische komkommersalade

Ik houd van komkommer. Het is lekker verfrissend en je kunt het met veel dingen combineren. Ik kwam deze Aziatische komkommersalade tegen en dacht meteen dat hij lekker zou zijn… en dat is ook zo! Lekker fris en pittig tegelijk.

Bereidingstijd: 10 á 15 minuten

Ingrediënten (6 porties) * 2 komkommers, dun gesneden * 1 rode ui, fijn gesneden in halve ringen * 4 el fijn gesneden rode peper * 60 ml rijst wijnazijn * 1 tl honing * 1tl sesamzaadjes * ½ tl sesamolie * ¼ tl pepper flakes * ½ tl zeezout Hoe? Zo! Meng de komkommer (in dunne plakjes) samen met de ui, peper en sesamzaad.

Voeg in een kleine kom de rijstwijn azijn toe en meng de honing, sesamolie, pepperflakes en zeezout door elkaar. Voeg dit over de komkommer en meng dit goed.

Enjoy! Liefs Nicky

#koken #salade #komkommer #oosters

bottom of page