top of page

Spaghetti aglio olio


Toen Kim het recept voor spaghetti aglio olio ging maken vond ze het nogal saai omdat er niet zoveel smaak aan zat. Zo kwam Kim op het idee om er extra Parmezaanse kaas aan toe te voegen en chiliflakes voor extra pit, want daar houdt ze van. Het recept is binnen een half uur klaar en Kim maakt het dan ook vaak doordeweeks. Daphne en Nicky vinden deze variant ook erg lekker en maken hem nu ook regelmatig. Aanrader dus!

Bereidingstijd: 15 minuten Voorbereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten (4 personen) * 300 gr spaghetti * 3 tenen knoflook * 10 gr platte peterselie * 10 gr basilicum

* 75 gr Parmezaanse kaas

* 100 ml olijfolie

* Chilipeper flakes naar smaak

Hoe? Zo! Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar af. Giet de pasta af en snijd ondertussen de knoflook, peterselie en basilicum fijn. Rasp de kaas.

Verhit de olie in een hapjes- of koekenpan en fruit hierin de knoflook 4 minuten op laag vuur. Voeg de pasta , peterselie, het basilicum, de helft van de kaas en chilipeperflakes naar smaak toe. Schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de pasta met de rest van de kaas.

Enjoy! Liefs Nicky, Kim en Daphne

#koken #spaghetti #kruiden #knoflook #italiaans #pasta #vegatarisch #aglioolio

bottom of page