top of page

Kleine brioche met Nutella saus


Wil je zelf ook een keer een brood bakken? Dan is een brioche een goede om mee te beginnen. Het is ontzettend makkelijk en heel lekker. De Nutella saus maakt deze brioche natuurlijk helemaal af. Pas op: je kan er niet vanaf blijven en is binnen een mum van tijd op. Het brood valt wel klein uit, maar je kan er altijd twee maken!

Bakken: 45 minuten Voorbereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten ( 2 a 3 personen) * Boter om in te vetten * 175 gr bloem * 1 el bakpoeder * 175 ml créme fraiche

* 2 eieren, losgeklopt apart van elkaar

* 30 gr fijne kristalsuiker

* 1½ tl zout Nutella saus

* Nutella

* Eventueel melk Handig Oven, brood-of cakevorm Hoe? Zo! Verwarm de oven voor op 180°C en vet een broodvorm of cakevorm in met boter. Meng in een kom bloem en bakpoeder en voeg de créme fraiche toe. Voeg één van de los geklopte eieren toe en vervolgens de suiker en het zout. Meng het tot een zacht deeg.

Schep in de bakvorm. Bestrijk met de rest van het los geklopt ei en bak de brioche in 45 minuten af of totdat hij goudbruin is.

Maak de Nutella saus door de Nutella te verwarmen in de magnetron, kijk om de 20 seconden of de Nutella zachter wordt. Wanneer je de Nutella nog te dik vind kan je er een beetje melk door doen om hem te verdunnen. Sprenkel de saus over de brioche en hij is klaar om te serveren.

Enjoy! Liefs Nicky

Bron: Saveurs

#bakken #brioche #Nutella #brood #zoet #pasen

bottom of page