top of page

Gevulde eieren met asperges en bacon


Een gevuld eitje is makkelijk te maken. Maar doe iets meer moeite en je hebt een nog lekkerder eitje zoals deze gevulde eieren met asperges en bacon. Ze zien er niet alleen erg mooi uit, maar smaken ook heerlijk. Ik kwam ze tegen op howsweateats.com en heb een paar dingen aangepast. Maar de look van de eieren is toch een plaatje?! Leuk voor de Paasdagen of als borrelhapje!

Bereidingstijd: 15 a 20 minuten

Ingrediënten (9 eieren) * 1 teentje knoflook * 9 grote eieren * 5 plakjes bacon * 5 groene asperges * Snufje zout en peper * Snufje uienpoeder * 1,5 el mosterd * 5 á 6 lepels mayonaise * Paprikapoeder * 2 tl bieslook Handig Keukenmachine Hoe? Zo! Kook de eieren hard in ongeveer 7 minuten. Bak de bacon in de pan, tot hij knapperig is en laat uitlekken op keukenpapier. Giet het vet uit de pan en laat een beetje er in zitten, waarin je de asperges bakt. Bestrooi deze met peper, zout en wat uienpoeder. Bak voor ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn.

Laat de eieren goed schrikken onder koud water. Pel ze en snijd een heel klein stukje van de onderkant af, zodat ze goed blijven staan. Snijd een stuk van de bovenkant af, zodat je het eigeel er uit kunt halen. Doe dit voorzichtig, want het eiwit moet niet stuk gaan.

Blend de bacon kort in de blender. Het kan zijn dat het een beetje gaat plakken, maar dat is goed omdat het zo beter blijft zitten aan de eieren. Haal de bacon er uit en voeg het eigeel, zout, peper, mosterd, mayonaise en knoflook toe in de blender. Je hoeft hem niet eerst schoon te maken. Mix tot een glad geheel. Vul de eieren met dit mengsel. Kan met een lepel of met een spuitzak.

Snijd de asperges eventueel op maat en prik deze er in. Besprenkel de eieren met paprika poeder en garneer met de bacon en peterselie.

Enjoy! Liefs, Nicky

#koken #ei #gevuldeeieren #asperges #bacon #borrel #pasen

bottom of page