top of page

Ricottamousse met aardbeien


Deze ricottamousse met aardbeien in combinatie met limoen en munt geeft een verrassend lekkere smaakcombinatie. Fris, zoet en een beetje zuur. Met dit toetje is het al zomer, hmmm!

Voorbereidingstijd: 25 minuten Wachttijd: 2 uur

Ingrediënten (4 personen) * 2 eieren * 4 el suiker * 3 limoenen * 250 gr ricotta

* 1 bakje aardbeien

* 4 takjes munt Handig Staafmixer, 4 glazen Hoe? Zo! Splits de eieren en klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Was 2 limoenen goed en wrijf ze droog om vervolgens de schil te raspen. Pers de limoenen uit.

Voeg de geraspte schillen en een beetje limoensap toe aan het eidooier mengsel. Maak de ricotta los met een vork en meng het door het eischuim. Klop het eiwit tot er pieken ontstaan en het stevig genoeg is. Spatel het eiwit voorzichtig door de ricottamousse. Verdeel de mousse over 4 glazen en zet de glazen minimaal 2 uur in de koelkast.

Was de overige limoen, wrijf hem droog en rasp de schil. Pers de limoen uit. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes. Doe de plakjes in een kom en besprenkel ze met het limoensap en de geraspte limoenschil. Snijd de blaadjes munt in reepjes en meng ze door de aardbeien. Zet dit in de koelkast.

Pureer de overige aardbeien met een staafmixer tot een coulis ( een saus).

Wanneer je de mousse gaat serveren verdeel je gemarineerde aardbeien over de glazen en besprenkel je de glazen met de coulis. Garneer de mousse als laatste af met wat munt.

Enjoy! Liefs Nicky

Bron: saveurs

#koken #mousse #ricotta #aardbeien #limoen #dessert #toetje #munt #kerst

bottom of page