top of page

Borrelbrood met geitenkaas en gesmoorde uitjes


Tijdens warme zomeravonden of gewoon lekker op de bank: borrelen met vrienden. Eén van mijn favoriete bezigheden. Lekkere drankjes, hapjes en goed gezelschap: daar kan toch niets tegen op? Een homemade borrelbrood is lekker en gezellig. Deze variant is met geitenkaas, gesmoorde uitjes, rozijnen en pijnboompitjes. Smuller hoor!

Voorbereiden: 20 minuten Oven: 20-30 minuten Rijzen: 3 uur en 20 minuten

Ingrediënten (1 brood) Deeg * 250 gr meel * ½ tl zout * 1,5 tl suiker * ½ zakje bakkersgist * 150 ml handwarm water * 2,5 el olijfolie Vulling * 250 gr zachte geitenkaas * 2 uien * 50 gr roomboter * ½ tl tijm * klein handje rozijnen * klein handje pijnpoompitjes Hoe? Zo! Voeg het meel samen met het zout in een beslagkom. Maak een gaatje in het midden en voeg daar de suiker en het gist in. Giet het water en de olie langzaam in het midden van het kuiltje. Roer goed door elkaar met een vork, totdat al het water is opgenomen in het meel.


Bestrooi een werkvlak met bloem en leg hier het meelmengsel op. Kneed het beslag met de hand voor ongeveer 10 minuten.

Als het deeg elastisch aanvoelt leg je het terug in de beslagkom en dek je deze af met een vochtige hand- of theedoek. Laat het deeg ongeveer 3 uur rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.

Rol het deeg uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verkruimel de geitenkaas en verspreid deze op het deeg en laat de randen vrij tot ongeveer 1 cm. Laat het deeg nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd ondertussen de uien in kleine stukjes en bak deze samen met de tijm en boter in een pan glazig en goudbruin. Verdeel de uien over de geitenkaas en voeg vervolgens pijnboompitjes, rozijnen en wat extra tijm toe.

Bak het brood gaar in 30 minuten. Laat even afkoelen op een rooster en aanvallen maar!

Enjoy! Liefs, Nicky

Bron: Bakken, homemade happiness


#bakken #geitenkaas #brood #uien #tijm #hartig #borrel

bottom of page