top of page

Snickers Tulband


Mijn zus Daphne heeft van vriendin Kim een tulband vorm gekregen en op onze verjaardag wilde ze deze tulband graag gebruiken. Geïnspireerd door de Snickerstaart van Chickslovefood besloot ze een Snickers tulbandje te maken. Deze viel zo goed in de smaak bij de verjaardagsgasten, dat dit recept op weardefoodjunkies.com toegevoegd moest worden, want hij is ook echt superlekker! Alleen van de foto's krijg ik alweer trek in een plakje, of drie ;-).

Bereiding: 10 min Bakken: 40 min

Ingrediënten  

* 225 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd * 150 gr boter   * 150 gr suiker * 2 eieren * 2 el melk * Snufje zout * 6 mini Snickers in stukjes * 1 el cacao Topping * 20 gr boter * 10 mini Snickers in stukjes

* 2 mini Snickers in plakjes

Handig 

Tulbandvorm 1 liter Taartrooster

Hoe? Zo!   Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven op 180 graden. Vet je vorm in met boter.

Mix de boter en suiker in een kom tot dat het een luchtige massa is. Voeg het zout toe en daarna een voor een de eieren, totdat ze goed zijn opgenomen. Roer de twee eetlepels melk door het mengsel.

Voeg het meel toe en meng het goed, tot een mooi beslag. Haal een derde eruit, in een apart schaaltje. Voeg hier 1 el cacao aan toe. Roer de stukjes Snickers door je naturel beslag. Giet wat naturel beslag in je vorm en daarna wat lepels cacao beslag. Herhaal dit totdat je beslag op is.

Bak je cake in het midden van de oven af in ongeveer 40 a 50 min. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt is hij gaar. Stort je cake op een taartrooster en laat hem goed afkoelen. Smelt de boter in een pannetje au bain-marie met de stukjes Snickers. Wanneer het goed gesmolten is giet/smeer je het over je tulbandje.

Voor een leuk effect leg je wat plakjes Snicker boven op de cake. 

Liefs Nicky

#bakken #tulband #snickers #zoet #cake

bottom of page