top of page

Zomerse salade met kip en kokos


Dit is één van Daphne haar favoriete zomerse salades. En ik vind het ook erg lekker. We hebben dit recept ontdekt via Femkekookt.nl en maken het regelmatig in de lente en zomerperiode. De salade is lekker gevuld met groentes, kip en de kokosmengsel  maakt het helemaal af. Makkelijk te bereiden en ideaal wanneer je wat overhoudt om het de volgende dag tijdens lunch te eten.

Bereiding: 15 min Oven: 30 min

Ingrediënten (3 a 4 personen)

* Handje spinazie, in reepjes gesneden * 400 gr sperziebonen, doormidden gesneden * Handje taugé * 3 kipfilets * 1 paprika, in fijne reepjes gesneden

Dressing * 3 tl olie * 3 tl azijn * 1 el water * 1 teen knoflook, geperst * 2 el suiker Kokosmengsel * 1 ui * 50 gr kokosrasp *1/2 tl kurkuma * 1 el suiker Handig Ovenschaal

Hoe? Zo!

Salade: Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilets in bij het dikke stuk, zodat ze sneller gaar worden. Smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi beide kanten met peper en zout. Leg de kipfilets in een ovenschaal en laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden met een mooi goudbruin kleurtje. Laat de kip afkoelen.

Kook de boontjes tot ze gaar zijn, maar ze mogen nog knapperig zijn. Bewaar het kookvocht en spoel de boontjes af met koud water. Laat ze goed uitlekken.

Leg de taugé in een bakje en voeg daaraan het kookvocht toe. Laat het een half minuutje wellen en daarna ook goed uitlekken.

Snijd de kip in reepjes en voeg deze samen met de paprika, taugé en de boontjes in een kom. Dressing: Meng alle ingrediënten. Kokosmengsel: Fruit de ui 3 minuten in 2 eetlepels olie in een koekenpan. Voeg de kokosrasp hieraan toe, terwijl je goed blijft roeren. Wanneer het mengsel lichtbruin kleurt, voeg je de kurkuma toe.

Tot slot voeg je de suiker toe en gooi het mengsel in een bakje, zodat het niet kan aanbranden. Meng de dressing door de salade. Voeg ongeveer 1/3 van het kokosmengsel erbij en meng het. Het overgebleven kokosmengsel zet je op tafel, zodat eters nog wat bij kunnen strooien.

Enjoy! Liefs Nicky

#koken #salade #zomer #kokos #sperziebonen #tauge #vlees

bottom of page