top of page

Perzik-framboos limonade


Deze perzik-framboos limonade is echt héél erg lekker. Ik ben geen fan van perzik drankjes, maar dit recept is erg goed, want dit smaakt naar meer!

Bereiding: 15 min Koelkast: minimaal 30 min

Ingrediënten (2 liter)

* 4 perziken * 140 gr frambozen * 420 ml water

* 100 gr suiker

* 1,5 liter koud water

* 4 citroenen * paar takjes munt

Garnering: * Paar takjes munt * Extra schijfjes perzik * Paar extra frambozen * Ijsklontjes

Handig

Blender en een zeef

Hoe? Zo! Kook 120 ml water en 100 gr suiker op middelhoog vuur tot een siroop. Blijf regelmatig roeren tot dat de suiker volledig is opgenomen. Kook het ongeveer drie minuten totdat het een siroop wordt. Giet het over in een kommetje en zet aan de kant om af te koelen.

Ontpit de perziken en snij in stukjes. Voeg deze met de frambozen en 300 ml water in de blender. Mix tot het een egale pure is. Zeef de puree zodat de pitjes en de schil achterblijven. Met de bolle kant van een lepel kun je de pure makkelijk er doorheen duwen. Zet het sap koud.

Voeg 1,5 liter koud water toe aan je kan. Pers de citroenen en voeg het citroensap aan het water toe. Roer er met een lepel doorheen. Schenk de afgekoelde siroop en de puree erbij en roer nogmaals goed. Zet de limonade nog even koud, Maak je limonade af bij het serveren met takjes munt en eventueel nog wat perzik, framboos en ijsklontjes. Enjoy! Liefs Nicky

Bron: www.thechunkychef.com

#drinken #perzik #framboos #limonade #sap

bottom of page