top of page

Kokosmakronen met frambozen


Alleen de geur al van verse gebakken kokosmakronen: héérlijk. Een tijdje geleden waagde ik een poging om ze zelf te maken. Soms heb je dat: dan eet je het graag, maar je hebt het nog nooit zelfgemaakt. Hoogste tijd dus! Helaas mislukte het eerste recept, ze waren te droog. Vrienden hadden ze onlangs ook uitgeprobeerd, dus we hebben het receptje gebruikt van hun: die waren immers goed gelukt. Met de frambozen worden ze net wat spannender en gezelliger, maar eigenlijk heeft een kokosmakroon niet perse een extra toevoeging nodig. Gewoon lekker dus.

Bereiding: 25 min

Ingrediënten (16 tot 20 makronen)

* 4 eiwitten * 200 gr kokos, rasp * 175 gr suiker * Handje frambozen, gehakt

Bestel je boodschappen online! Handig

IJslepel

Hoe? Zo!

Roer de kokos, suiker door het eiwittenmengsel. Bak het mengsel voor ongeveer 3 minuten aan, het mag niet bruin worden.

Verwarm de over voor op 180 graden.

Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Schep met de ijslepel in het mengsel en strijk af. Tik voorzichtig op de bakplaat. Heb je geen ijslepel, gebruik dan twee lepels.

Zorg er voor dat de bolletjes genoeg ruimte hebben, ongeveer 2 á 3 cm. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak in ongeveer 15 tot 20 minuten af.

Het ligt er aan hoe groot je bolletjes zijn. Wij kregen er 20 uit en hebben ze 16 minuten gebakken. Heb je er wat minder, zijn ze waarschijnlijk wat groter, dus dan bak je ze wat langer af.

Als ze een mooie bruine kleur hebben haal je ze er uit - ze mogen natuurlijk niet te bruin worden.

Enjoy! Liefs, Nicky

#bakken #kokos #makronen #frambozen #chocolade #zoet

bottom of page